Zapomniałem dodać, że tylko na połączeniu HDMI. Internet jest ok, naziemna z anteny jest ok, a z kabla HDMI na początku dobrze, a za chwilę te zmiany... I gorące gniazdo anteny.
Tak zmieniałem kable i na wszystkich gniazdach HDMI jest tak samo. Jak zimny, to jeszcze jest ok, jak pochodzi, to wchodzi różowy i zmiana barw. Kiedyś czytałem na zagranicznych stronach, że to wina jakiegoś kondensatora w czymś tam.
✨ Użytkownik zgłasza problem z telewizorem Philips Ambilight, który wyświetla różowy obraz i zmienia kolory, szczególnie podczas korzystania z połączenia HDMI. Inne źródła sygnału, takie jak internet i telewizja naziemna, działają poprawnie. Użytkownik wymienia różne kable HDMI oraz gniazda, ale problem nadal występuje, zwłaszcza po dłuższym czasie pracy urządzenia. Pojawiają się sugestie dotyczące potencjalnych usterek, takich jak uszkodzenie matrycy lub kondensatora. W dyskusji podkreślono również znaczenie podania modelu telewizora oraz jego wieku. Wygenerowane przez model językowy.