logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyregulować biel na TV Philips 32' z HDMI 9551? Niebiesko-czerwone odcienie

piotr_the 30 Sie 2006 16:32 1109 5
REKLAMA
  • #1 2969894
    piotr_the
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Posiadam Tv Philipsa nówka 32' z HDMI 9551 i mam problem z kolorem białym tz. nie jest on biały jest trochę z lewej strony bardziej niebieskawy z prawej czerwonawy straśnie mnie to irytuje jak jest duży biały napis albo jak oglądam hokej a tafla jest niebiesko czerwona tragednia niby nie sa to mocne plamy ale jednak widoczne.
    mam pytanie do speców zanim wezwę kogoś z serwisu albo zamienię na inny czy idzie ta biel jakoś wyregulować czy to wada kineskopu lub Philipsy poprostu tak mają?? w menu serwisowym chyba nie ma żadnej obci do reguracji tego jedyne co tam robiłem to gometrie poprawiałem a zmiany tz. ciepłoty kolorów nic w tym kierunku nie pomagają!!
    Proszę o jakieś sugestie!
  • REKLAMA
  • #2 2969931
    mirko66b
    Poziom 29  
    Ocena: 45
    Od nowości tak było ? Czy może masz jakieś kolumny obok telewizora ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 2970170
    rtv.service
    Poziom 29  
    Ocena: 129
    No corz, liubie Philipsy, i nienawidze ich kineskopov, nierozumiem dlaczego nadal ich robio, ale widocznie jest w tym jakijsz tam djabelskij plan. Ja zajmujeszie prawie wyloncznie zamiano (i spszedazo) kineskopow i nigdy niezakladam kineskopu Philipsa, chyba dlatego jurz 5 lat niemam reklamacii, wczeszniej rurznie to bylo z regenerowannymi i t.d...
    Podejrzewam u cziebie terz problem z kineskopem, ale szczerze wontpie, rze serwis to pszyzna.
  • REKLAMA
  • #5 2970738
    piotr_the
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Dzięki za odpowiedzi cały pic polega na tym, że ja nie mam typowego zjawiska dla nagrzewania sie maski niby jest inwarowa choc jeden koleś co ma ten sam tv co ja miał na czerwonym tle plame i serwis oczywiście nie przyją reklamacji więc oddał do sklepu i mu wymienili na nowy ja nie mam takiego zjawiska u mnie widac to tylko na białym tle poprostu nie jednolite różowawo- niebieskawe przyglądałem sie innemu philipsowi w sklepie i widziałem, że on za to cały był niebieskawy przy białym tle wolałbym już tak mniec, w moim starym thomsonie biały był jednolity i intesywny aż oczy bolały, gdzieś słyszałem że to można wyregulowac ale czy jak kineskop w jednej części daje mocniej niebieskim a w drugiej czerwonym czy to nie wada kinola? boje się że jak wymienie na inny to jeszcze gorszy dostane :| ,dodatkowo piszczy wysokim tonem jak jest jasna scena nie jest to znane wszystkim buczenie tylko pisk:| Z tego co tu ludzie piszą widze, że z serwisem Philipsa trudno jest wygrac, a mam jeszcze pytanie czy wszystkie tv teraz tak pąpują czy to może te wszystkie nowe albo wszystkie 100Hz mój w kąńcu jest jednym z najdroższych teraz produkowanych ma pixel+, hdmi i inne bajery a pąpuje jak chol..!
  • #6 2971401
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1987
    No i widzisz sam. Masz bajery, ale nie da sie ogladać telewizora dłużej niż godzinę. Takie czasy.

Jeśli mogę ci cos doradzić, to tylko wymianę w sklepie w ramach umowy konsumenckiej. Te typy jednak tak mają i nie wiem, czy trafisz na lepszy. Nie kombinuj z serwisem, bo szkoda nerwów.
    Sklep sprzedał G...., sklep niech sie martwi co z nim teraz zrobić.
REKLAMA