logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego cieknie zawór bezpieczeństwa na CWU po wymianie zbiornika?

newyorkertychy 06 Sie 2024 06:08 648 4
REKLAMA
  • #1 21181435
    newyorkertychy
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Cieknie zawór bezpieczeństwa na CWU po wymianie zbiornika
    Nowo zainstalowany niebieski zbiornik ciśnieniowy w systemie CWU z zaworem bezpieczeństwa i manometrem.
    Nowe naczynie przeponowe Refix de 12, nowy zawór zwrotny, nowy reduktor, nowy zawór bezpieczeństwa 6 bar. Zawór widoczny przy zbiorniku pozbawiony jest zaworu zwrotnego. Pełni tylko funkcję zaworu odcinającego. Instalację wykonał hydraulik. Gdzie może być problem. Naczynie w złej pozycji zamontowane? Proszę o sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 21181484
    stachu_l
    Poziom 38  
    Ocena: 1131
    newyorkertychy napisał:
    Instalację wykonał hydraulik.

Poważnie?
    Naczynie przeponowe ma kompensować zmiany objętości wody w bojlerze a jak ma tego dokonać za reduktorem ciśnienia?
    Powinno być po jego drugiej stronie czyli obok zaworu bezpieczeństwa.
  • REKLAMA
  • #3 21181621
    newyorkertychy
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Przy poprzednim układzie miałem tak jak mówisz po reduktorze i wszystko było ok.Robił to fachman.

Dodano po 2 [minuty]:

Przy poprzednim układzie miałem tak jak mówisz po reduktorze i wszystko było ok.Tak tez mu sugerowałem ale wiesz fachowiec to fachowiec.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21181628
    stachu_l
    Poziom 38  
    Ocena: 1131
    newyorkertychy napisał:
    Tak tez mu sugerowałem ale wiesz fachowiec to fachowiec.

To teraz grzecznie poproś aby poprawił a jak masz fakturę na usługę to zgłoś oficjalnie reklamację.
  • #5 21182029
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1191
    Fachowca się poznaje po tym jak robi. Jak odwala takie numery, to jest zwykły parciarz-druciarz-akrobata podający się za fachowca, a nie "fachowiec".
    Zgłosić reklamację, ma poprawić. Jak odmówi, wynająć innego i wystawić "fachowcowi" fakturę, za przeprowadzone poprawki po nim.
REKLAMA