Cześć wszystkim!
Stałem się posiadaczem świetnej 12-kanałowej końcówki mocy - Rotel RMB-1512
Kupiłem sprzęt jako uszkodzony - miał nie dawać dźwięku na wszystkich kanałach.
Usterka okazała się dużo mniejsza - brak dźwięku na jedynie 3 kanałach :)
Winowajcą okazała się jedna płytka - zwarty mosfet, spalone 3 kondensatory i rezystor - wymienione i działa :)
Niestety paczka była fatalnie zabezpieczona i wzmacniacz dotarł z uszkodzoną obudową.
Okazało się, że w ogóle nie reaguje na Power - po rozkręceniu diagnoza - urwał się transformator w sekcji zasilającej.
Niestety o transformatorach nie mam zielonego pojęcia ;/
Nie wiem czym to zastąpić, nie potrafię znaleźć nic podobnego, napisałem nawet do Rotela, ale brak odpowiedzi (dzięki!)
Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji tej części. Niestety numery na transformatorze nie wskazują na nic :(
Znalazłem kilka schematów technicznych od innych modeli, gdzie taki transformator był stosowany, ale oprócz informacji z numerem części nie ma tam kompletnie nic.
Oznaczenie producenta to 022 T-1101N01 (V2) SUB TRANSFORMER.
Na plastiku górnym oznaczenie CB-35P3-15
Na plastiku dolnym oznaczenie CB-35P3-15-C
Rozstaw między nogami to 4mm, dwa rzędy nóg po 5 PIN.
Po jednej stronie wszystkie 5 PIN aktywne, a po drugiej stronie 3 PIN aktywne.
W środku są dwa zwoje przedzielone ścianką. Tak to wygląda na schemacie (od innego modelu)
Naprawdę wykorzystałem chyba wszystkie możliwości, zanim założyłem ten temat.
Na pewno na forum jest mądra osoba, która jest w stanie mnie nakierować na zakończenie tej naprawy
Stałem się posiadaczem świetnej 12-kanałowej końcówki mocy - Rotel RMB-1512
Kupiłem sprzęt jako uszkodzony - miał nie dawać dźwięku na wszystkich kanałach.
Usterka okazała się dużo mniejsza - brak dźwięku na jedynie 3 kanałach :)
Winowajcą okazała się jedna płytka - zwarty mosfet, spalone 3 kondensatory i rezystor - wymienione i działa :)
Niestety paczka była fatalnie zabezpieczona i wzmacniacz dotarł z uszkodzoną obudową.
Okazało się, że w ogóle nie reaguje na Power - po rozkręceniu diagnoza - urwał się transformator w sekcji zasilającej.
Niestety o transformatorach nie mam zielonego pojęcia ;/
Nie wiem czym to zastąpić, nie potrafię znaleźć nic podobnego, napisałem nawet do Rotela, ale brak odpowiedzi (dzięki!)
Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji tej części. Niestety numery na transformatorze nie wskazują na nic :(
Znalazłem kilka schematów technicznych od innych modeli, gdzie taki transformator był stosowany, ale oprócz informacji z numerem części nie ma tam kompletnie nic.
Oznaczenie producenta to 022 T-1101N01 (V2) SUB TRANSFORMER.
Na plastiku górnym oznaczenie CB-35P3-15
Na plastiku dolnym oznaczenie CB-35P3-15-C
Rozstaw między nogami to 4mm, dwa rzędy nóg po 5 PIN.
Po jednej stronie wszystkie 5 PIN aktywne, a po drugiej stronie 3 PIN aktywne.
W środku są dwa zwoje przedzielone ścianką. Tak to wygląda na schemacie (od innego modelu)
Naprawdę wykorzystałem chyba wszystkie możliwości, zanim założyłem ten temat.
Na pewno na forum jest mądra osoba, która jest w stanie mnie nakierować na zakończenie tej naprawy