logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Outlook zawiesza się przy wysyłaniu nowej wiadomości e-mail - jak to naprawić?

Majster391 09 Sie 2024 09:12 1323 2
REKLAMA
  • #1 21185175
    Majster391
    Poziom 3  
    Ocena: 3
    Microsoft outlook
    Problem z pocztą
    Chodzi o to, że nie mogę wysyłać maili poprzez opcje „Nowa wiadomość e-mail”
    Jeśli odpowiadam na wiadomości to wszystko jest okej, ale jak chce wysłać nową wiadomość to nagle jest brak odpowiedzi programu i trzeba zamknąć program, bo się zawiesza. Usunąłem wiadomości śmieci to jeden dzień chodziło okej, a teraz znowu. Jakieś pomysły?
  • REKLAMA
  • #2 21185205
    bobjac
    Poziom 2  
    Hej,
    Mam ten sam problem. Outlook 2013, 2016, 2019. Nie ma znaczenia, jaka wersja. Podczas wysyłania nowej wiadomości, nawet odpowiedzi na maila, program się zawiesza "brak odpowiedzi". Kasowałem śmieci, wersje robocze, wyłączałem dodatki COM w trybie awaryjnym i przywracałem je w standardowym trybie pracy. Nawet wykonywałem szybką naprawę z poziomu "Programy i funkcje" (dawniej "dodaj/usuń programy") - brak rezultatu...

Możliwe, że jakaś ostatnia łatka mogła to spowodować, tylko która...?

EDIT:
    Usunąłem dane tymczasowe, które znajdują się w tym miejscu (jeśli używasz imap, to nie kasuj pliku .ost):
    C:\Users\użytkownik\AppData\Local\Microsoft\Outlook

Do chwili obecnej wszystko działa prawidłowo po usunięciu tych danych
  • #3 21189333
    bobjac
    Poziom 2  
    Niestety po kilku dniach problem wrócił. Jednak kasowanie cache w tym katalogu, co wskazałem wyżej, nie pomaga...
    Czy ktoś się już spotkał z takim problemem?

Dodano po 53 [minuty]:

>>21185175
    @Majster391 , jakiego antywira używasz?
REKLAMA