logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komputer w budżecie od 3500-4300zł, czy podzespoły będą ze sobą dobrze działać?

kontotestowewtc 09 Sie 2024 13:52 216 1
REKLAMA
  • #1 21185428
    kontotestowewtc
    Poziom 1  
    Witam
    Planuję kupić dla siebie komputer w budżecie od 3500-4300 zł. Jestem, że tak powiem, średni co do wyboru podzespołów odpowiednich do komputera. Większość z części po prostu wybierałem z tego, co inni koledzy posiadali, oraz pozmieniałem parę rzeczy, by komputer odpowiadał moim wymaganiom.
    Tak więc tu nasuwa się moje pytanie,
    Czy te wszystkie podzespoły, które dobrałem do siebie, będą ze sobą kompatybilne?
    Czy będzie potrzeba instalowania dodatkowych sterowników do BIOS-u, by płyta główna odczytała informacje o m.in. stanie procesora czy wentylatorów, bądź czy nie będzie takiej potrzeby?
    Bądź co bądź, będzie potrzeba zamiany jakiegoś komponentu?
    Załączam na potrzeby listę z podzespołami

Lista podzespołów do komputera z cenami Zrzut ekranu listy części komputerowych obejmujący pamięć RAM GOODRAM 32GB, procesor AMD Ryzen 5 5600, kartę graficzną Gigabyte GeForce RTX 4060 oraz płytę główną Gigabyte B550 GAMING X V2. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 21185518
    turkuc11
    Spec od komputerów
    Ocena: 1904
    Komputer do grania? W 1080p? Wszystko ma być z jednego sklepu ze składaniem czy złożysz samodzielnie? Bo jak to ostatnie to za 4300 można zaatakować nawet zestaw Ryzen 7500F+7700XT.
REKLAMA