logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Generator pary Philips GC9682 - brak pary, bojler raz podgrzewa, raz nie podgrzewa

grzesiekgosztyla 14 Sie 2024 23:25 759 1
REKLAMA
  • #1 21220693
    grzesiekgosztyla
    Poziom 1  
    Ratunku,
    Generator pary Philips, brak pary, w pierwszej kolejności wymieniłem elektrozawór, zadziałało, ale na krótko. W drugiej kolejności wymieniłem pompkę, zadziałało, ale na krótko. Elektrozawór działa, bo cyka, pompa działa, bo podaje wodę do bojlera, ale pary ciągle brak. Co z rzeczy mechanicznych może jeszcze stanowić problem, lub może to wina elektroniki? Etykieta techniczna generatora pary Philips GC9682.
    Po dzisiejszych oględzinach zauważyłem, że bojler raz podgrzewa, raz nie podgrzewa wody przez co nie wytwarza pary. No i na koniec wymieniłem bezpieczniki termiczne i dalej to sam, raz daje parę raz nie. Ręce już mi opadają.
  • REKLAMA
  • #2 21220829
    DarekRz4
    Poziom 24  
    Ocena: 163
    Nie napisałeś najwazniejszego. Jakie pomiary zrobiłeś ? Piszesz że raz podgrzewa wodę raz nie. Co się dzieje z napięciem zasilającym grzałkę ? Raz się pojawia raz nie ? Jeśli tak to sprawdź element podający to napięcie ( nie wiem co tam jest, przekaźnik na przykład ). Bez tych pomiarów pomoc to wróżenie . Jeśli elementem wykonawczym jest przekaźnik to moze mieć wypalone styki na przykład.
REKLAMA