Dziękuję za odpowiedź na moje pytanie, już wszystko wiem. Niestety niema szans na dostanie samej takiej krótkiej lineczki, znalazłem kilka ale z całym gaźnikiem, tyle tylko ,że to koszt kilkuset złotych.
A tak przy okazji, to inna sprawa dotycząca Aprili Pegaso 650. Zauważyłem, że nie działa wskaźnik rezerwy paliwa, po prostu nie świeci się żółta kontrolka kiedy poziom paliwa jest już na poziomie rurki rezerwy. Zdemontowałem ten czujnik , rozebrałem i widzę ,że tam jest malutki rezystor umieszczony w metalowej puszeczce. Czujni zamontowany jest w zbiorniku od dołu w pionie. sprawdzałem go na sucho, czyli prosty obwód, czujnik i żarówka wpięte szeregowo. Po mojemu nie zanurzony w cieczy, to żarówka powinna świecić, a nie świeci. żarówka 12v 5W, akumulator oczywiście 12V. Jak sprawdzić ten rezystor, czy jest sprawny, jakie ma wartości. Na załączonych zdjęciach, są jego wymiary i wartość mierzona prze zemnie , ustawione na 6k ohm. jest koloru ciemny brąz i ma chyba jeden czarny pasek, nie jestem pewien. Nowy raczej nie do zdobycia w Polsce , na ebay kilka stów.