logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak wykonać hard reset drukarki KYOCERA ECOSYS m2040dn? Brak dostępu do menu

smdomnadodra 02 Wrz 2024 12:32 5682 7
REKLAMA
  • #1 21212453
    smdomnadodra
    Poziom 2  
    Dzień Dobry

Mam problem z drukarką KYOCERA ECOSYS m2040dn
    Zakupiona została nowa, nieużywana.
    Zaraz po podłączeni do zasilania, przy konfiguracji nastąpił zanik napięcia w sieci - jakby naprawdę nie było kiedy!!! - i o ile to ma związek - to po ponownym uruchomieniu było już gotowe do użytkowania. Zanik był w momencie wyboru office/home - tyle zdążyłem przeczytać.
    Niestety, ale bezskutecznie próbuje jeszcze raz tak uruchomić urządzenie aby wejść w menu startowe-konfiguracyjne. Nie zdążyłem ustawić żadnego użytkownika, hasła, sieci, nic.

Obecnie nie mogę wejść w menu w samej drukarce - login Admin, hasło Admin nie działa
    W menu RX login 4000 hasło 4000 pokazuje komunikat - You cannot login.
    Admin i Admin pokazuje Incorrect Login User Name or Password.

Wchodzą w menu 10871087, później 2 i execute - nic się nie dzieje po ponownym uruchomieniu.
    Zostawiałem odłączone od napięcia na dłużej - również nic się nie dzieje.

Przez menu w drukarce - jest na samym końcu - service mode też nic nie mogę zrobić, ponieważ żaden login i hasło nie wchodzi

Czy ktoś wie jak zrobić taki HARD factory reset, aby po uruchomieniu odpaliło się ponownie menu startowe? Potrzebuje ustawić w drukarce adresy sieciowe a nie mam dostępu do menu konfiguracji.
  • REKLAMA
  • #2 21213413
    sir-zak
    Poziom 19  
    Ocena: 93
    Próbowałeś wykonać symulację 021?
  • REKLAMA
  • #3 21213419
    smdomnadodra
    Poziom 2  
    >>21213413 tak, 2, 21, 251 - bezskutecznie. Serwis Kyocera polecił mi zalogować się za pomocą danych z naklejki z numerem seryjnym ale co jest loginem, co hasłem i gdzie wpisać to nie wiem.
  • REKLAMA
  • #4 21213457
    sir-zak
    Poziom 19  
    Ocena: 93
    Czyli to nowe urządzenie zakupione teraz? Na pudełku naklejka z numerem seryjnym ma narysowany czarny romb? Jeśli tak to urządzenie ma domyślne hasła właśnie z tej naklejki. Device to hasło loginu 4000, a drugie użytkownika Admin.
  • #5 21216036
    proweb052
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    I udało Ci się w jakiś sposób dobrać do tej drukarki? Bo dzisiaj przyszła mi taka sama i mam dokładnie ten sam problem. Zawsze wchodziło Admin/Admin, a teraz jakieś cyrki.
  • REKLAMA
  • #6 21216507
    TASKalfa
    Poziom 17  
    Ocena: 43
    Jako login spróbuj Admin, a jako hasło spróbuj numer seryjny drukarki.
  • #7 21220046
    smdomnadodra
    Poziom 2  
    >>21216507 Kontakt z serwisem Kyocera pomógł.

Poniżej przesyłam informację o logowaniu danymi z naklejki
    Logowanie do panelu w urządzeniu:
    Jako login należy wpisać słowo „Admin”
    Hasłem jest ciąg znaków Device (…)

To akurat nie zadziałało.

Logowanie do Command Center RX
    Jako login należy wpisać słowo „Admin”
    Hasłem jest ciąg znaków Admin (…)

I tutaj się udało i teraz wszystko działa i mam pełny dostęp do opcji drukarki.
  • #8 21220048
    smdomnadodra
    Poziom 2  
    Kontakt z serwisem
    >>21216507 Kontakt z serwisem Kyocera pomógł.

> Logowanie do Command Center RX
    >
    > > Jako login należy wpisać słowo „Admin”
    > > Hasłem jest ciąg znaków Admin z naklejki (33FEA…)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z drukarką KYOCERA ECOSYS m2040dn, która po zanikach napięcia nie pozwala na dostęp do menu konfiguracyjnego. Próby logowania przy użyciu domyślnych danych (Admin/Admin oraz 4000/4000) okazały się bezskuteczne. Użytkownicy forum sugerują, aby spróbować zalogować się przy użyciu danych z naklejki z numerem seryjnym, gdzie login to "Admin", a hasło to ciąg znaków "Device". Ostatecznie, po kontakcie z serwisem Kyocera, użytkownik uzyskał dostęp do Command Center RX, używając loginu "Admin" i hasła "Admin" z naklejki, co pozwoliło na pełne skonfigurowanie drukarki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA