logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica EBS 8862 - Piekarnik przestał działać, zasilanie dochodzi, bezpiecznik sprawny

RGG 05 Wrz 2024 16:26 525 2
REKLAMA
  • #1 21216160
    RGG
    Poziom 10  
    Ocena: 51
    Witam Szanownych Forumowiczów

Dziś podczas użytkowania, niespodziewanie przestał działać piekarnik ( Amica EBS 8862 / EBS8862). Urządzenie nie "wywaliło" bezpieczników, nic nie zaśmierdziało, nie zadymiło się itp.

Na szybko zdjąłem obudowę i sprawdziłem czy dochodzi zasilanie sieciowe. Bezpiecznik wewnątrz jest sprawny. Proszę o sugestie, co mogło się wydarzyć i unieruchomić sprzęt? Nie mam niestety schematu elektrycznego, ani schematu elektroniki.
    Z góry dziękuję za pomoc
  • REKLAMA
  • #3 21216178
    RGG
    Poziom 10  
    Ocena: 51
    Dobrze, tak uczynię (są dwa pokrętła mechaniczne i panel z elektroniką i wyświetlaczem). Co powinno zwrócić moją uwagę? Co stanowić będzie nieprawidłowość?
    Zbliżenie na panel elektroniczny z zieloną płytką drukowaną i przewodami. Zbliżenie na obwód drukowany z układami scalonymi i połączeniami przewodowymi. Płytka obwodu drukowanego z widocznymi ścieżkami i elementami elektronicznymi Zbliżenie na płytkę drukowaną z elementami elektronicznymi i przewodami.
    Pokrętła mechaniczne i panel z okablowaniem oraz wyświetlaczem Zbliżenie na panel elektroniczny z różnymi kablami i elementami elektronicznymi. Widok na wnętrze urządzenia elektronicznego z wieloma kablami i komponentami. Zbliżenie na panel elektroniczny z okablowaniem.
REKLAMA