Witam, mam problem, posiadam w swoim PC kartę sieciową Intel(R) 82579LM Gigabit Network Connection oraz pakiet internetu 300 Mb/s. Problem polega na tym, że po podłączeniu się do komputera kablem Ethernet prędkość jest ograniczona do 100 Mb/s przez kartę sieciową. Przełączałem w ustawieniach karty speed and duplex na 1.0 Gbps full duplex i pokazuje wtedy, że kabel Ethernet nie jest podłączony. Próbowałem podłączać się do innych slotów w modemie, ale problem pozostał.
Podłączyłem się do laptopa i w nim jest wszystko ok, prędkość na speed teście jest 300 Mb/s, po przełączeniu speed and duplex również wszystko działa, więc raczej wykluczam winę kabla. Próbowałem również odinstalować i zainstalować sterowniki karty, nic nie dało. Próbowałem robić aktualizacje przez Windows Update i pokazuje, że są najnowsze możliwe sterowniki.
Wie ktoś, czego można by jeszcze spróbować?
Podłączyłem się do laptopa i w nim jest wszystko ok, prędkość na speed teście jest 300 Mb/s, po przełączeniu speed and duplex również wszystko działa, więc raczej wykluczam winę kabla. Próbowałem również odinstalować i zainstalować sterowniki karty, nic nie dało. Próbowałem robić aktualizacje przez Windows Update i pokazuje, że są najnowsze możliwe sterowniki.
Wie ktoś, czego można by jeszcze spróbować?