logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bosch SMV68TX03E SuperSilence Plus Niedomykające się drzwiczki w zmywarce

SWAZII 07 Wrz 2024 10:39 306 2
REKLAMA
  • #1 21218048
    SWAZII
    Poziom 2  
    Cześć,

Mam problem z niedomykającymi się drzwiczkami w zmywarce Bosch SuperSilence Plus (SMV68TX03E). Początkowo zmywarka nie zamykały się kompletnie jakby przez zabudowę, która stawiała straszny opór przy jej zamykaniu przez co powstawała szpara (między blatem, a drzwiczkami), bo drzwiczki opadły.

Po demontażu przodu frontu została goła zmywarka i wszystko 'działało' dopóki ojciec mojej partnerki nie wpadł i stwierdził, że to naprawi (nie wiem co zrobił informacji nie da się wyciągnąć). Drzwiczki przed naprawą zamykały się bez frontu. Teraz drzwiczki dochodzą do zatrzasku, jednak drzwi się nie domykają pomimo dopchnięcia ich do zmywarki oraz braku frontu, który je obciążał. Drzwiczki dziwnie chodziły jakby na jednej stronie (prawej) mogły odgiąć się mocniej.

Początkowo myślałem, że po prostu puścił mechanizm, który przyciąga drzwiczki samoczynnie do zmywarki, ale po rozkręceniu wydają się być w porządku (zdjęcia boków w załączniku). Jednak po odkręceniu boków wypadł element z lewej strony (przeciwległy do tego, z którym moim zdaniem są problemy), którego nie potrafię zidentyfikować ani znaleźć po drugiej stronie zmywarki.

Nie wiem co mam zrobić, ponieważ zatrzaska w mojej opinii (a to nie jest mocna opinia, ale nie widać uszczerbków, złamań, zadrapań ani pęknięć), a drzwiczki się nie domykają już bez frontu i byłbym wdzięczny za wszelkie porady,

W załącznikach:
    - zdjęcie boków po zdjęciu osłon
    - zdjęcia niezidentyfikowanego przeze mnie elementu
    - zdjęcia zawiasów
    pozdrawiam
    Widok elementów wewnętrznych zmywarki Bosch po zdjęciu bocznej osłony. Niezidentyfikowany biały element plastikowy na szarej powierzchni Zdjęcie wnętrza zmywarki Bosch z wyjętym układem zawiasu i widocznym niezamkniętym uchyleniem drzwi. Widok wnętrza zmywarki Bosch z widocznym mechanizmem sprężynowym. Widok na uchylone drzwi zmywarki Bosch bez frontu, z widocznymi elementami wewnętrznymi.
  • REKLAMA
  • #2 21218943
    Jakubserwis
    Specjalista AGD
    Ocena: 853
    Zawiasy i naciągi ze sprężynami do wymiany. Całość około 270zł. Jest tylko problem z plastikowymi nakładkami na zawiasy (to ze zdjęcia) bo nie wiem czy są dostępne jako część?
  • #3 21219312
    SWAZII
    Poziom 2  
    Super, dziękuję za pomoc, w takim razie idę szukać części! :D

Edit:
    Plastikowe nakładki na zawiasy są w zestawie kompletnego zawiasu! Więc już zamówione, dzięki! :D
REKLAMA