logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Lenovo G580 - brak obrazu na matrycy i monitorze, diody się świecą

bumkakawa 08 Wrz 2024 17:22 438 3
REKLAMA
  • #1 21219481
    bumkakawa
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dzień dobry, mam kłopot. Otóż posiadam laptopa Lenovo G580, od jakiegoś czasu po prostu nie chce się włączyć, tzn. nie ma obrazu ani na matrycy, ani na monitorze. Laptop reaguje na naciśnięcie przycisku zasilania, palą się dwie diody - zasilania i baterii, wentylatory się kręcą, dysk pracuje, ale obrazu brak. Co jakiś czas obraz się pojawi, system się uruchomi (mam Windows 10), ale po wyłączeniu laptopa i próbie ponownego uruchomienia, znowu nie ma obrazu. Generalnie laptop nie jest używany na co dzień, tylko bardziej leży w szafie, ale postanowiłem go naprawić. Nie mam pomysłu, co to może być (czytałem w internecie, no i dowiedziałem się tyle, że uszkodzony może być wsad BIOS lub mostek północny.) Proszę o szybką pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21219632
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3927
    Układ GPU GF710M do wymiany.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21219635
    kubusiatko1999
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Grafika ewidentnie jest uszkodzona, to są popularne objawy przez brak obrazu na matrycy lub zewnętrznym monitorze.

Serwis się tutaj kłania, laptop nadaje się jedynie do wymiany układu graficznego lub reballingu GPU.
  • #4 21219665
    bumkakawa
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dobra, wyślę go do serwisu. Albo zrobię ten reballing, bo mam sprzęt...
REKLAMA