logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Router 5G T-Mobile z anteną zewnętrzną - problem z logowaniem do panelu administracyjnego

bartlomiejbryk 08 Wrz 2024 19:42 1275 6
REKLAMA
  • #1 21219623
    bartlomiejbryk
    Poziom 3  
    Witam, mam problem odnośnie routera 5G z anteną zewnętrzną od T-Mobile. Jak do każdego routera, jest napisany adres, który się wpisuje w przeglądarkę i tam można zmieniać ustawienia. Przechodząc do rzeczy, jak próbuję się logować na tę stronę, to po wpisaniu hasła i kliknięciu "zaloguj się" wywala mi się strona i nie mogę żadnych ustawień zmienić, nawet mi ich nie pokazuje. Nie wiem, czego to jest wina, ale jak wpisuję inne hasło (niepoprawne), to mi pokazuje, że hasło jest niepoprawne, więc to na pewno nie wina hasła, lecz czegoś innego. Poniżej wysłałem zdjęcia, jak wygląda ta strona i co się dzieje. Ekran logowania do routera T-Mobile 5G Box IDU z miejscem na hasło. Zrzut ekranu panelu administracyjnego routera T-Mobile z problemami logowania.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21220108
    dzidek1968
    Poziom 28  
    Ocena: 388
    Miałem ten sam problem jakieś dwa miesiące temu. Po kilku godzinach zmagań zadzwoniłem na infolinię i dowiedziałem się, że jest jakiś feler w oprogramowaniu i zlecili jego usunięcie producentowi. Wychodzi na to, że producent nadal walczy ;-). A, jeszcze mała rada: jak chciałbyś dzwonić na infolinię techniczną to uważaj, bo jest chyba 2 zł za minutę. Akurat w tej sprawie powinni Ci anulować opłatę, bo to ich wina, ale w innych już pewnie obciążą. Gdybyś jednak zadzwonił i czegoś się dowiedział to wrzuć jakiś wpis.
  • REKLAMA
  • #3 21220143
    dontonico
    Poziom 24  
    Ocena: 121
    dzidek1968 napisał:
    A, jeszcze mała rada: jak chciałbyś dzwonić na infolinię techniczną to uważaj, bo jest chyba 2 zł za minutę.

Przecież to zabroniona przez UOKiK praktyka rynkowa, klauzula abuzywna. Płacili już za to razem z Orange duże kary. Jak masz dowód poniesienia takiej opłaty to zgłaszać czym prędzej.
  • REKLAMA
  • #4 21220152
    dzidek1968
    Poziom 28  
    Nie wiem czy zgodne czy nie, opłata dotyczy tylko infolinii technicznej, a nie ogólnej.
  • REKLAMA
  • #5 21220328
    dontonico
    Poziom 24  
    Ocena: 121
    Trochę oszukujesz, bo dostęp dla klientów T-Mobile do infolinii technicznej oferowany jest przez darmowy BOK. Przełączają za darmo. Ten numer płatny obecnie miał służyć dla osób bez umowy i to jest ok.
  • #6 21220476
    dzidek1968
    Poziom 28  
    dontonico napisał:
    Trochę oszukujesz, bo dostęp dla klientów T-Mobile do infolinii technicznej oferowany jest przez darmowy BOK. Przełączają za darmo. Ten numer płatny obecnie miał służyć dla osób bez umowy i to jest ok.

Nie zarzucaj mi oszustwa ;-). Powtarzam swoją drogę do uzyskania informacji o konfiguracji routera. Zadzwoniłem na "normalną" infolinię, a stamtąd przełączono mnie na techniczną, dodając że rozmowa kosztuje 2 zł netto za minutę. W trakcie rozmowy, gdy okazało się że to nie mój, a ich problem, powiedziano mi że opłata zostanie anulowana. I tyle...
    A informacje uzyskałem takie, jak wcześniej napisałem :-). Być może dalej jest ten sam problem. W każdym razie ja podłączyłem po LAN mój stary router i nie łączę się wifi do T-Mobile. Póki co nie drążę tematu dalej, jak padnie ten stary to pewnie zacznę ponownie ;-)

Dodano po 1 [minuty]:

dontonico napisał:
    Przełączają za darmo. Ten numer płatny obecnie miał służyć dla osób bez umowy i to jest ok.

Możliwe że teraz tak jest, kiedy ja dzwoniłem tak nie było :-). Może ktoś się poskarżył do UOKiK-u...
  • #7 21745371
    rafal_sk
    Poziom 2  
    >>21219623 Cześć, pojawił się ten problem u mnie. Czy udało się rozwiązać?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z logowaniem do panelu administracyjnego routera 5G T-Mobile z anteną zewnętrzną. Po wpisaniu poprawnego hasła i próbie zalogowania strona się zawiesza i nie wyświetla ustawień, natomiast przy błędnym haśle pojawia się komunikat o błędzie, co wyklucza problem z hasłem. Jeden z uczestników dyskusji potwierdza występowanie tego błędu, wskazując na usterkę w oprogramowaniu routera, nad którą producent nadal pracuje. Zaleca kontakt z infolinią techniczną T-Mobile, choć rozmowy są płatne (około 2 zł za minutę), a w przypadku zgłoszenia problemu opłata powinna zostać anulowana. Dyskusja porusza także kwestie prawne dotyczące opłat za infolinię techniczną. W międzyczasie użytkownik rozwiązał problem, podłączając stary router po LAN i rezygnując z korzystania z Wi-Fi T-Mobile. Inny użytkownik pyta, czy problem został rozwiązany, co sugeruje, że usterka nadal występuje u niektórych klientów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA