Witajcie! Jest to mój pierwszy post na elektrodzie, ponieważ zawsze odrobiłem zadanie domowe i przeczesywałem cały internet w poszukiwaniu rozwiązania mojego problemu. W dniu dzisiejszym jestem zmuszony poprosić Was o pomoc. Mam internet 5G/LTE z T-Mobile na abonament. Router TCL HH512L. Po około 1,5 miesiąca pojawił się problem i otrzymuję raz na 24 godziny komunikat na przeglądarce w telefonie "to połączenie nie jest prywatne", oraz informację, iż certyfikat nie jest zaufany. Włączenie i wyłączenie routera rozwiązuje problem na kolejne 24h. No ale tak nie idzie funkcjonować...
Co zrobiłem:
Na T-Mobile zdjęli mi ograniczenie strefy domowej, ponieważ router zdarzało się, że loguje się do niewłaściwego nadajnika. Support T-Mobile powiedział, że obecnie to już nie może stanowić problemu.
Wymieniłem kartę SIM w routerze.
Grzebałem w ustawieniach - no ale tutaj jestem właśnie za miękki, żeby coś zrobić... - chyba w tej materii proszę Was o pomoc.
T-Mobile każe oddać urządzenie na reklamację, ale trochę naciągana historia, żeby to był "mechaniczny" problem.
Czy mogę liczyć na Waszą pomoc?
Na zrzutach ekranu
AI: Czy możesz podać dokładny komunikat błędu lub kod, który pojawia się, gdy połączenie nie jest prywatne?
Certyfikat niezaufany wygasa 2.11.2072 3:40 - a zrzut zrobiony 3/12/2024 o godzinie 23:16
AI: Czy wprowadzałeś jakieś zmiany w ustawieniach sieci lub routera w czasie, gdy problem się pojawił?
Szukałem czegoś, co przyciągnie moją uwagę, ale jestem za słaby w DNS-y itp.
Co zrobiłem:
Na T-Mobile zdjęli mi ograniczenie strefy domowej, ponieważ router zdarzało się, że loguje się do niewłaściwego nadajnika. Support T-Mobile powiedział, że obecnie to już nie może stanowić problemu.
Wymieniłem kartę SIM w routerze.
Grzebałem w ustawieniach - no ale tutaj jestem właśnie za miękki, żeby coś zrobić... - chyba w tej materii proszę Was o pomoc.
T-Mobile każe oddać urządzenie na reklamację, ale trochę naciągana historia, żeby to był "mechaniczny" problem.
Czy mogę liczyć na Waszą pomoc?
Na zrzutach ekranu
AI: Czy możesz podać dokładny komunikat błędu lub kod, który pojawia się, gdy połączenie nie jest prywatne?
Certyfikat niezaufany wygasa 2.11.2072 3:40 - a zrzut zrobiony 3/12/2024 o godzinie 23:16
AI: Czy wprowadzałeś jakieś zmiany w ustawieniach sieci lub routera w czasie, gdy problem się pojawił?
Szukałem czegoś, co przyciągnie moją uwagę, ale jestem za słaby w DNS-y itp.