logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

w201,mercedes,190e 2.0 benzyna lpg, spadek obrotów

michalniz1 09 Gru 2005 12:37 3845 5
REKLAMA
  • #1 2067848
    michalniz1
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    witam!
    mercedes 190e 2.0 benzyna automat instalacja elpigaz półroczna ze stabilizatorem obrotów.
    mam mały problem ze swoim mesiem przy skręcie w lewo drastycznie spadają obroty do 300 a nawet potrafi zgasnąć. rure od powietrza mam wygiętą w lewo nie wiem czy to ma cos z tym wspólnego, może ją by trzeba było przytkać? proszę o jakieś porady
  • REKLAMA
  • #2 2069368
    Jacek79
    Poziom 37  
    Ocena: 1132
    xle wyregulowany parownik
    podjedz na regulacje i wszystko bedzie ok
  • REKLAMA
  • #3 2069549
    krzyshrtv
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    Witam jeżdżę autami na lpg już 7 lat, ale to, co mówisz to mi niewiele mówi czy gaśnie ci przy skręcaniu w lewo przy małej prędkości czy powyżej 60km . sprawdź na benzynie czy wszystko ok. od tego bym zaczął a rurę masz wygiętą po to, aby podczas jazdy za dużo powietrza nie było wdmuchiwane przez pęd auta . można zmniejszyć dolot powietrza ale wzrosną ci obroty ja z tego co mówisz bym szukał gdzieś przewodów z filtra powietrza albo odpowietrzenia silnika czy nie dostaje fałszywego powietrza jak skręcasz bo może wtedy jakiś przewód się rozszerza a jest pęknięty jak ci chodzi normalnie i na wolnych obrotach i jak jedziesz do przodu to bym nic nie regulował ! a z tego co napisałeś to tylko powietrze może to powodować owszem na stacji ci wyregulują ale tylko podejrzewam zwiększą dawkę gazu a to nie rozwiązanie dla ciebie
  • REKLAMA
  • #4 2070655
    Gerius
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    To często się zdarza w KE .Sprawdż regulator wolnych obrotów oraz potencjometr na tarczy spiętrzającej. To że dzieje się to przy skręcie to po prostu dodatkowe obciążenie silnika pompą wspomagania i brak reakcji ze strony komputera.
  • REKLAMA
  • #5 2071307
    Jacek79
    Poziom 37  
    Ocena: 1132
    jest to zwazane z przemieszczaniem sie membrany w parowniku pod dzialeniem siły odśrodkowej (BYLO TO NA FIZYCE W KLASIE 7 PODSTAWOWEJ) bo dzieje sie to zapewne tylko podczas jazdt a nie na postoju
    czyli jak wczesniej pisalem parownik do regulacji
  • #6 2264692
    michalniz1
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    temat uważam za skończony
REKLAMA