Witam, przychodzę z takim problemem, kupiłem używanego RX 7800 XT oznaczonego jako uszkodzony. GPU działa, ale nie ma obrazu. GPU się świeci, ale nie kręcą się wentyle i system nie wykrywa karty. Udało mi się zrobić jakiś postęp? Po shortowaniu CMOS'a odpalam PC, karta wstaje do życia, zalicza pół obrotu wentylatora na pół sekundy i PC sam się wyłącza, po czym znowu sam się włącza. Tym razem GPU nie działa i świecą się tylko LEDy. Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Na karcie zauważyłem coś takiego przy zasilaniu karty, oznaczenie MJ100 lub MJ1000. Nie znam się, od czego to jest i do czego służyło, ale coś na pewno się tu stało. Czy to przez to karta nie działa? Nie rozbierana, wszystkie plomby są, więc nie wiem, czy w środku coś więcej nie jest uszkodzone. Zasilacz 850W Bequiet, kable sprawdzone, próbowałem na różnych wyjściach DisplayPort i różnych kablach. Przedtem w komputerze była karta GTX 950, sterowniki odinstalowałem. Kolejna rzecz jest taka, że nie jestem w stanie zainstalować nowych AMD, bo wyskakuje, że nie wykryto żadnego urządzenia AMD.