logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Schneider Miluz ED - problem z dopasowaniem osłon w potrójnej puszce w łazience

dawid.barracuda 18 Wrz 2024 11:05 621 4
REKLAMA
  • #1 21230617
    dawid.barracuda
    Poziom 13  
    Ocena: 32
    Cześć wszystkim!

Mam pozornie błahy problem - mam w łazience puszkę potrójną, do której założyłem sobie osprzęt Schneidera z serii Miluz ED. Nie miałem problemów do momentu założenia osłon - jakkolwiek bym nie kombinował to nie mogę tego dopasować. Jeśli włożę górny przycisk to nie włożę środkowego oraz gniazdka na dole i na odwrót - włożę gniazdko na dole, to wejdzie środkowy przycisk, a na górnym brakuje mi 5 mm. Wszystkiego bym się spodziewał ale nie tego, że mi osprzęt z jednej serii nie będzie pasował.
    Nie mam pojęcia co ja tu zrobiłem nie tak - "blachy" wydają się założone poprawnie, zresztą nie wiem co tu można pomylić skoro to są wszystko standardowe elementy w standardowej puszce. Pomierzyłem ramkę i też się zgadza - 225 mm.

Załączam zdjęcia w poście oraz w zipie, bo widzę, że podczas wgrywania zdjęć na forum zostały obrócone i może to nie być wygodne przy oglądaniu.

Za wszystkie wskazówki ogromnie dziękuję z góry.

Pozdrawiam,
    Dawid.

Schneider Miluz ED - problem z dopasowaniem osłon w potrójnej puszce w łazience Schneider Miluz ED - problem z dopasowaniem osłon w potrójnej puszce w łazience Schneider Miluz ED - problem z dopasowaniem osłon w potrójnej puszce w łazience Schneider Miluz ED - problem z dopasowaniem osłon w potrójnej puszce w łazience Schneider Miluz ED - problem z dopasowaniem osłon w potrójnej puszce w łazience Schneider Miluz ED - problem z dopasowaniem osłon w potrójnej puszce w łazience
    Załączniki:
    • zdjecia.zip (22.29 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21230663
    krzysiek7
    Moderator Elektrycy
    Ocena: 1930
    Metalowe ramki osprzętu maja się tylko stykać ze sobą, a Ty zamontowałeś je na zakład. Dlatego ramka zewnętrzna nie pasuje.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21230668
    osiniak75
    Poziom 35  
    Ocena: 543
    Śrubki do mocowania wkręć przy dłuższym boku tam gdzie śrubki do łapek. Blachy od osprzętu nie mogą zachodzić na siebie, muszą być na styk. Jak wkręcisz śrubki w nowych miejscach będziesz miał możliwość rozsunięcia osprzętu bo w tej chwili jest za ciasno, blaszki zachodzą na siebie i brakuje milimetrów.
  • REKLAMA
  • #4 21230690
    dawid.barracuda
    Poziom 13  
    Panowie, przyznaję bez bicia, że do tej pory byłem przekonany, że blachy mogą być 'mniej więcej'... No i 'mniej więcej' kończy się najczęściej irytacją - oględnie mówiąc :P
    Poprawiłem każdą - zamocowałem przy dłuższym boku, pomogłem sobie śrubokrętem żeby złapać po tym milimetrze i pasuje (pasuje jak producent przewidział - niemożliwe!) :D

Dziękuję Wam ogromnie!
    Osprzęt elektryczny zamontowany na marmurowej powierzchni.
  • #5 21230725
    dawid.barracuda
    Poziom 13  
    Problem rozwiązany precyzyjnym montażem wkładek krawędź przy krawędzi oraz skorzystanie z wkrętów mocowanych po dłuższym boku (można połączyć ten post z powyższym)
REKLAMA