logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Robot koszący Yard Force 650 Eco - błąd sygnału, nie widzi bazy ani linii granicznych

visionsklep 19 Wrz 2024 21:41 960 2
REKLAMA
  • #1 21232593
    visionsklep
    Poziom 2  
    ROBOT KOSZĄCY yard force 650 eco

Witam, zakupiłem używanego jednego sezonu robota, zakupiłem linkę 250m. Wczoraj i dziś montowałem ją. Po podłączeniu kabla granicznego do bazy lampka zmienia kolor z czerwonego na niebieski. Jednak robot nie widzi bazy lub linii granicznych (świeci się lampka braku sygnału), po wielu konfiguracjach lampka nie znika, pokusiłem się o stworzenie pola z 20 m kabla (zostało mi po ograniczeniu trawnika) efekt ten sam. Uważam, że robot jest uszkodzony. W obu przypadkach po wciśnięciu HOME na robocie robi on jeden obrót w lewo, jeden w prawo, krok do przodu i staje (błąd sygnału nie znika). Wsadziłem dużo pracy w rozprowadzenie przewodu, przewód mam zakopany. Robot bez przewodu granicznego tak samo się zachowuje jak z podłączonym przewodem po stacji. Stacja widzi pętlę, miernikiem sprawdzałem kabel graniczny, jest OK. Proszę o poradę, czy wykonać zwrot.
  • REKLAMA
  • #2 21233039
    stellardrone90
    Poziom 20  
    Ocena: 70
    Prawdopodobnie to czujnik pętli jest uszkodzony, może pojawić się komunikat o błędzie.Zawsze najpierw sprawdź pętlę i stację ładującą, zanim stwierdzisz, że to czujnik pętli jest uszkodzony.
  • #3 21233111
    visionsklep
    Poziom 2  
    >>21233039 Ten czujnik pętli jest w robocie? Pętla sprawdzona miernikiem, do tego zrobiłem mu w domu pętlę testową bez zmian. Ładowarka wykrywa pętlę i ładuje.

Dodano po 9 [godziny] 31 [minuty]:

>>21233111 Rozkreciłem czujnik z przodu robota który jest zalany (płytka z podzespołami) Po długim poszukiwaniu nie jestep w stanie zlokalizować ani jednego elementu który wpółgra z tym robotem, szkoda , ale muszę zwrócić robota.
REKLAMA