Kupiłem robota koszącego PARKSIDE® 20 V PMRA 20-Li B1 w promocji Lidla za 699 zł. Niestety, pomimo poprawnie ułożonego przewodu graniczącego (wykorzystałem około 100 m z dostępnych 135 m), robot staje w losowych miejscach. Od dwóch miesięcy codziennie lub co dwa dni muszę go ręcznie włączać (ustawiam w harmonogramie). Ustawiłem harmonogram pracy od 7:00 do 12:00 oraz od 13:00 do 21:00, jednak mimo to robot zatrzymuje się w godzinach, kiedy powinien pracować. Teren jest równy, bez żadnych zagłębień, a robot staje na płaskim terenie.
Kupiłem ten model razem z kolegą i obaj mamy ten sam problem. Kolega posiada także trzy inne roboty koszące, ale tylko z modelem PARKSIDE 20 V PMRA 20-Li B1 występuje ten problem. Czy może to być wada fabryczna, czy istnieje inna przyczyna tego stanu rzeczy?
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Kupiłem ten model razem z kolegą i obaj mamy ten sam problem. Kolega posiada także trzy inne roboty koszące, ale tylko z modelem PARKSIDE 20 V PMRA 20-Li B1 występuje ten problem. Czy może to być wada fabryczna, czy istnieje inna przyczyna tego stanu rzeczy?
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.