logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ASUS R540L - laptop nie uruchamia się, chce się wystartować ale nie może

DomiQP 20 Wrz 2024 17:56 246 2
REKLAMA
  • #1 21233551
    DomiQP
    Poziom 2  
    Witam, jestem tu nowy i zwracam się z jednym problemem. Zdobyłem z elektrośmieci laptopa ASUS R540L bez dysku (dołożyłem SSD HyperX Fury 120GB) i chciałem zainstalować tutaj Windowsa 7, ale nagle komputer wymusił się sam do wyłączenia. Nie martwiąc się o to, włączyłem urządzenie ponownie, ale ono się zgasiło. Teraz jak naciśnie się przycisk włączania, to biała lampka świeci na sekundę i gasi się przez ok. 3 sekundy, żeby ustąpić miejsca pomarańczowej lampce. Na płycie głównej zauważyłem jakieś ryski, ale nie wiem, czy to jest winowajcą. Pomożecie? Zbliżenie na płytę główną laptopa z widocznymi elementami elektronicznymi i zarysowaniami.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21234042
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6828
    Cytat:
    Zdobyłem z elektrośmieci laptopa ASUS R540L bez dysku

Przed dołożeniem dysku SSD działał ?
    - czy miał podobne zachowanie jak po dołożeniu ssd

Podaj opis z płyty.
    Seria R540L była na kilku płytach , róznych rev.
  • #3 21234088
    DomiQP
    Poziom 2  
    Tak, działał przed dołożeniem SSD. Po dołożeniu też niby działał, ale później zaczął się wyłączać (dzień później po odebraniu z elektrośmieci). Płyta główna rewizja 2.0 (A, X540LJ) z procesorem i3-4005U, geforcem 920m i 4gb ramu (jest jeden slot na dołożenie).
REKLAMA