logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 308 RNEG - Montaż nawigacji mechanizm ekranu

wojjtekk 27 Wrz 2024 12:11 723 3
REKLAMA
  • #1 21241259
    wojjtekk
    Poziom 9  
    Ocena: 43
    Dzień dobry. Zamontowałem u siebie w Peugeot 308 RNEG ze składanym ekranem w desce rozdzielczej. Wcześniej miałem zamontowane zwykłe RD4 z wyświetlaczem EMF-C. Po podłączeniu radio RNEG normalnie gra, wyświetla, działa. Jednak mechanizm składanego ekranu się nie otwiera/zamyka. Sprawdzony na krótko działa. Podejrzewam, że problem jest w prawidłowym podłączeniu złącza 12V MR (brązowa wtyczka 12pin) przy ekranie (załącznik). Czy pomoże ktoś to podłączyć, aby prawidłowo działał mechanizm?

Wiem, że jest możliwość podłączenia tego nawet na stole (bez BSI) tak jak np. na tym filmie https://www.youtube.com/shorts/ZDUFAEPiBhw, tylko potrzebuję informacji, które przewody należy "wyciągnąć" z RNEG do kostki ekranu.
  • REKLAMA
  • #2 21241361
    OPservator
    Poziom 39  
    Ocena: 1237
    Zapytam z ciekawości, czemu zakupiłeś RNEG z ekranem? Nie ma już na to aktualnych map, a jak chciałeś odświeżyć, to są chińczyki kompatybilne ze sterowaniem na kierownicy - ja mam RT4 ze składanym ekranem i właśnie przez ten ekran szkoda mi montować chińczyka a android auto...
  • REKLAMA
  • #3 21241711
    wojjtekk
    Poziom 9  
    Ocena: 43
    >>21241361 Wyświetlacz EMF-C padł mi całkowicie, a że akurat praktycznie za bezcen trafiła się deska rozdzielcza i RNEG to wrzuciłem. Z map praktycznie i tak nie korzystam, a wygląda to ciekawie. Bardziej jako gadżet. Nie wymieniałem z powodu chęci posiadania nawigacji z której chciałbym korzystać na co dzień. Dysponuję schematem RNEG, ale nie wiem jak to podłączyć. Czy ciągnąć przewody brakujące z BSI oraz radia wg schematu, czy mogę podłączyć to bezpośrednio od radia, jak na filmie?
  • #4 21244529
    OPservator
    Poziom 39  
    Ocena: 1237
    Według schematu, na ekranie masz diagnostykę przez BSI ciągniętą, np. ciśnienie opon, czy możliwość wyłączenia świateł kierunkowych i innych takich dupereli.
REKLAMA