Paweliw
Mogę Ci jednego takiego pokazać
Mam dwie dwusetki: pierwszy podzielony po chamsku na pół a drugi trochę mniej równo bo F: (150GB z NTFS) mam właśnie do obróbki filmów

Może to i rozrzutne ale za to bezproblemowe a przy tych pojemnościach "drobne straty" (5-6GB) są akceptowalne.
Na C: mam Win2000 a na D: mam zainstalowany 98SE. Oba instalowane spod DOS z 98SE po wcześniejszym przekopiowaniu instalacji na dysk - jest szybciej i wykluczone są ewentualne uszkodzenia płyty CD.
Pisałem o tym parokrotnie że podział i formatowanie robię zawsze "po Bożemu" za pomocą zwykłego fdiska (z poprawką) i zwykłego formatu z Win98SE. Oczywiście poza przeformatowaniem na NTFS, które zrobiłem już z Win2000. Nie uwierzę więc mówiącym o konieczności robienia wywijasów, używania różnych Magiców czy innego szajsu, bo to najzwyczajniej jest do zrobienia narzędziami dostępnymi w Win98 czy ME.
john_t
Powinieneś wiedzieć że instalatora WinXP/2000/NT spod DOS
nie uruchamia się poleceniem "setup.exe" ale poleceniem "winnt.exe" który to plik znajdziesz w katalogu \i386\. Stąd Twój problem. I nie jest to "chore" bo istnieje od czasów Windows NT a "setup.exe" jest używany do instalacji pod Win9x - po to żebyś na starcie miał możliwość wyboru systemu. Przy instalacji spod DOS uruchom wcześniej smartdrv bo będzie Ci się wlokła strasznie długo.