Witam, od 3 miesięcy jestem posiadaczem VW CADDY 1.6 102km 2012r i mam z nim problem. A mianowicie przy zgaszaniu mocno trzęsie autem. Czasami mniej, czasami bardziej, ale jednak częściej bardziej. Zauważyłem, że jak auto zimne lub po krótkiej delikatnej trasie, trzęsienie jest delikatne. Jak auto rozgrzane i po dynamicznej jeździe, auto trzęsie masakrycznie. Dzieje się tak również przy dodawaniu gazu między obrotami 1600-2100.
6 tysięcy km temu wymieniony kompletny rozrząd, pompa wody, napinacz.
Dziś byłem u mechanika, został wyczyszczony EGR, została wyczyszczona przepustnica, wymienione wszystkie poduszki silnika, przeguby wewnętrzne sprawdzone w bardzo dobrym stanie.
Myślałem, że jedna z tych rzeczy powyżej rozwiąże problem, ale jak trzęsło, tak trzęsie dalej. Mechanik mówi, że być może to kwestia kończącego się sprzęgła, ale nie obiecuje, że po wymianie objaw ustąpi. Czy ktoś z użytkowników miał taki problem lub zna się na rzeczy i może coś podpowiedzieć? Co sprawdzić jeszcze? Dziękuję i pozdrawiam
6 tysięcy km temu wymieniony kompletny rozrząd, pompa wody, napinacz.
Dziś byłem u mechanika, został wyczyszczony EGR, została wyczyszczona przepustnica, wymienione wszystkie poduszki silnika, przeguby wewnętrzne sprawdzone w bardzo dobrym stanie.
Myślałem, że jedna z tych rzeczy powyżej rozwiąże problem, ale jak trzęsło, tak trzęsie dalej. Mechanik mówi, że być może to kwestia kończącego się sprzęgła, ale nie obiecuje, że po wymianie objaw ustąpi. Czy ktoś z użytkowników miał taki problem lub zna się na rzeczy i może coś podpowiedzieć? Co sprawdzić jeszcze? Dziękuję i pozdrawiam