logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zapisać wiadomości z WhatsApp na laptopie lub mailu z Samsung Galaxy M21?

Alicja15 04 Paź 2024 18:16 789 6
REKLAMA
  • #1 21250456
    Alicja15
    Poziom 6  
    Ocena: 5
    Proszę o informację - jeśli można krok po kroku, bym wiedziała, co robić, gdyż nie mam żadnej wiedzy w tej sprawie - w jaki sposób można zrzucić na pulpit laptopa lub na mojego maila treść znacznej części wiadomości wymienionych przeze mnie z pewną osobą na WhatsAppie. Wymiana informacji z tą osobą prawdopodobnie będzie musiała być okazana przeze mnie w Sądzie, więc mam gorącą prośbę, co krok po kroku powinnam robić, aby te moje i tej osoby wiadomości (chat na WhatsAppie) zapisać na moim laptopie lub na moim mailu. Wiadomości chat na WhatsAppie wymieniałam z tą osobą wczoraj na moim smartfonie Samsung Galaxy chyba M21. Kilka miesięcy temu dwie wiadomości od tej samej osoby również przez chat na WhatsAppie zapisałam na swoim laptopie i są one świetnie czytelne, ale absolutnie nie pamiętam, w jaki sposób to wtedy zrobiłam, stąd moja do Państwa dzisiejsza wielka w/w prośba.
  • REKLAMA
  • #2 21250464
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10438
    Nie wystarczy Ci screen(y) okna z rozmowa? Pozniej przesylasz mailem gdzie tam chcesz. Mozesz tez zainstalowac WhatsApp na komputerze i tam zrobic screen okna rozmowy.
  • REKLAMA
  • #3 21250480
    Alicja15
    Poziom 6  
    Przepraszam, ale co to jest w/w screen?
    I w jaki sposób bym go miała ściągnąć lub wiadomości chat na tego screena? lub przez screena?
    Jeśli chodzi o print screena to możliwe, że to by mi wystarczyło, ale nie mam pojęcia co krok po kroku robić
    na moim smartfonie żeby tego print screena zrzucić na mojego laptopa?
  • #4 21250500
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Zrob tak jak napisalem, zainstaluj Whatsapp na komputerze i zrob screeny juz z laptopa: https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/p...ycinanie-00246869-1843-655f-f220-97299b865f6b

W telefonie to wiadomo trzy palce z gory na dol albo wlacznik i glosnosc w dol i masz screen (o ile to android), pozniej wysylasz mailem sama do siebie, otwierasz gmaila na komputerze i zapisujesz co chcesz.
  • REKLAMA
  • #5 21250558
    Alicja15
    Poziom 6  
    Zaznaczyłam niektóre wiadomości z czatu na Whatsappie na moim laptopie - wcześniej zainstalowałam na laptopa Whatsapp z podanego mi tu przed chwilą linku.
    Ale niestety nie wiem, co po zaznaczeniu na moim laptopie wiadomości czatu na Whatsappie krok po kroku mam klikać, aby mi się te wiadomości na laptopie zapisały?
    Gdy kliknęłam KOPIUJ, to owszem, skopiowała się treść tych wiadomości, mogę je sobie np. na Worda skopiować, ale obawiam się, że tego Sąd nie uzna za wiarygodny dowód. Czy można to jakoś inaczej zapisać, żeby to wyglądało bardziej jak Printscreen czy coś?
    Przepraszam, ale nie zrozumiałam też powyższej informacji i nie wiem, co trzema palcami miałabym krok po kroku na moim smartfonie zrobić, żeby to wyglądało lepiej, a nie jak sam zapis treści. Sąd, widząc samą treść nie będącą np. Printscreenem, może mój dowód odrzucić, zwłaszcza, że ten, z kim rozmawiałam, jeśli złożę przeciwko niemu pozew, będzie mieć świetnego adwokata, bo jest Prezesem wielkiej spółki. Więc w Sądzie będzie się bronić na całego.
  • REKLAMA
  • #6 21250560
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Podalem Ci przeciez link z instrukcja jak zrobic print screeny, jest tam tez podane jak je zapisywac, wiec moze przeczytaj CALOSC i wykonaj poprawnie zamiast wklejac tresc wiadomosci do worda. Zreszta do worda tez mozna wkleic ale screen, tak samo do Painta, IrfanView itd.

Sa oczywiscie filmy na YT gdzie masz takie rzeczy podane i nawet kompletny laik to wykona bez zbednych pytan.
  • #7 21250706
    Alicja15
    Poziom 6  
    Przed chwilą sobie poradziłam z tym.
    Najpierw zgodnie z powyżej przedstawioną mi poradą, aby Whatsappa zainstalować na laptopie (a ja wcześniej Whatsappa używałam online), klikałam na Whatsappie na moim laptopie kawałkami interesujące mnie słowa, a więc klikałam jednocześnie na klawiaturze laptopa klawisz Windowsa i jednocześnie klawisz Print Screena. Dzięki tej, jak się okazało, prostej operacji nie wymagającej znajomości fizyki kwantowej udało mi się wszystko zapisać na moim laptopie jako zrzuty ekranu.
    Serdecznie pozdrawiam i przepraszam, że okazało się, że jestem tumanem :) tumanem, który na szczęście sobie poradził :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak zapisać wiadomości z WhatsApp na laptopie lub e-mailu, korzystając z telefonu Samsung Galaxy M21. Odpowiedzi sugerują kilka metod, w tym robienie zrzutów ekranu (print screen) oraz instalację aplikacji WhatsApp na komputerze. Użytkownik dowiaduje się, jak wykonać zrzuty ekranu na laptopie oraz jak przesłać je na e-mail. Po kilku próbach, użytkownik udaje się zrealizować zadanie, zapisując wiadomości jako zrzuty ekranu, co uznaje za bardziej wiarygodne w kontekście potencjalnego użycia w sądzie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA