logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Polar Ariadna P-565E - jak zdjąć obudowę i zajrzeć do środka?

240sx 05 Paź 2024 11:19 264 1
REKLAMA
  • #1 21251151
    240sx
    Poziom 10  
    Ocena: 65
    Pralka Polar Ariadna P-565E - jak zajrzeć do środka?

Uruchomiłem po latach ta pralkę, wszystko działa, poza wyraźnym wyciekiem.
    Nigdy nie zaglądałem do takiej pralki - zdejmowałem obudowę tylko w pralkach z ładowaniem bocznym.

Czy mógłbym prosić o podpowiedź w jakiej kolejności które wkręty wykręcać i co zdejmować (pokrętła?) czy mieć dobre wzgląd w środka i przy okazji niczego nie wyrwać/ułamać?

W załączeniu fotki mojej pralki - z boku, z tyłu i z góry - tam gdzie sa wkręty.

Pozdrawiam i dziękuję, Marcin
    Załączniki:
    • Pralka Polar Ariadna P-565E - jak zdjąć obudowę i zajrzeć do środka? ariadne-tyl.jpg (51.97 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Pralka Polar Ariadna P-565E - jak zdjąć obudowę i zajrzeć do środka? ariadna-bok.jpg (43.71 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Pralka Polar Ariadna P-565E - jak zdjąć obudowę i zajrzeć do środka? ariadna-gora.jpg (39.03 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21251173
    zhudomel
    Specjalista AGD
    Ocena: 3373
    Trzeba zdemontować obudowę tylno-boczną. Zaczynasz od plastikowej pokrywy złącza zasilania (tam, gdzie wchodzi kabel) - 4 wkręty + 1 z lewej strony. Potem cztery śruby (chyba klucz "8") od spodu - 2 z tyłu i 2 zboku (trzeba pochylić pralkę, najlepiej na bok). Następnie wkręty na połączeniu z obudową przednio-boczną - 2 z tyłu i 3 z boku. I ostatnie to wkręty na połączeniu obudowy tylno-bocznej z pokrywą górną - 2 z tyłu i 3 z boku. I chyba jeszcze jedna śruba od mocowania elektrozaworu (tam, gdzie jest podłączony wąż dopływowy). Bok, o którym piszę, to ten nie pokazany na zdjęciach.
REKLAMA