logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polecany bezproblemowy wideorejestrator samochodowy ?

bartekj001 18 Paź 2024 18:52 366 3
REKLAMA
  • #1 21268312
    bartekj001
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Proszę o polecenie pewnego, bezproblemowego wideorejestratora.
    Cena bez znaczenia, proszę o propozycje z obojętnie jakich półek cenowych.

Jedyne na czym mi zależy, żeby robił to co definiuje słowo "wideorejestrator" - ma po prostu nagrywać 24/7 , nie zabić akumulatora i obsłużyć kartę taką, żeby były nagrania z minimum 3 dni. Najlepiej 2 kamery przód/tył

Jestem po prostu zirytowany. Po wielu godzinach szukania, oglądania recenzji testów skusiłem się na 70mai A800s z dodatkowym modułem podtrzymującym i trybem parkingowym. Wideorejestrator miał być taki super. Tymczasem kamera nie potrafi zapisywać plików. Losowo gubi nagrania. Na karcie mam zapisane pliki do 16:20 , ktoś uderzył w samochód o 16:50 i już nagrania nie ma. Kilkukrotnie miałem taką sytuację, ze najważniejsze nagrania się nie zapisały.

Czy istnieją kamery, które po podjechaniu pod zasięg WIFI automatycznie wyślą całą zawartość na serwer ?
    Może są jakieś projekty DIY które są na bieżąco aktualizowane ? Żeby samemu coś skonstruować z malutkich modułów kamer które można ukryć ?
  • REKLAMA
  • #2 21268523
    mariann
    Poziom 39  
    Ocena: 644
    Witam
    bartekj001 napisał:
    Tymczasem kamera nie potrafi zapisywać plików.

A może to wina karty pamięci? Kupiłeś coś "markowego" czy byle co, byle duża pojemność? Sprawdzałeś ją? Jakiś czas temu, miałem przypadek z kartą, która miała dużo mniejszą pojemność niż była deklarowana. Kamera miała z nią problemy. Po wymianie na inną - działa poprawnie.
    PozdrawiaM.
  • REKLAMA
  • #3 21268545
    bartekj001
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    mariann napisał:
    Witam
    bartekj001 napisał:
    Tymczasem kamera nie potrafi zapisywać plików.

A może to wina karty pamięci? Kupiłeś coś "markowego" czy byle co, byle duża pojemność? Sprawdzałeś ją? Jakiś czas temu miałem przypadek z kartą, która miała dużo mniejszą pojemność niż była deklarowana. Kamera miała z nią problemy. Po wymianie na inną - działa poprawnie.
    Pozdrawiam.

Z problemem borykam się już 2 lata, ale nie miałem motywacji do ogarnięcia tematu. Przez ten czas kilka resetów do fabrycznych, karty różne testowałem i wszystkie miały poprawną wielkość testując je programami, m.in. 4 Oryginalne Samsungi (Evo, Evo Plus, PRO Plus) i 2 Sandiski (Ultra, Extreme PRO), więc nie wiem o co chodzi. Kamera nagrywa sobie timelapse co 1h przez 24h i co któreś nagranie po prostu znika. Tryb parkingowy uaktywnia się po wstrząsie i też czasami zapisze, czasami nie. Nagrania normalne z jazdy podobnie loteria. Mam dość tego urządzenia.
  • #4 21268622
    klm787
    Poziom 37  
    Ocena: 933
    Skoro sama karta "ogarnięta"
    To:
    Bo w sumie też stawiałem, że z kartą jest coś nie tak, jak napisano powyżej.
    bartekj001 napisał:
    skusiłem się na 70mai A800s

No to ja w tym momencie zaproponuję (nie żebym reklamował, ale jestem użytkownikiem)
    Kamerkę marki MiVue.
    Po prostu do wyboru do koloru.
    Zapewne coś znajdziesz dla siebie.
    Jest tych modeli od "groma"

I może nie najtańsze, bo piszesz:
    bartekj001 napisał:
    Cena bez znaczenia, proszę o propozycje z obojętnie jakich półek cenowych.

Ale, za to sprawdzone, polecane.

Po prostu, nie kupować takich marek jak wymieniłeś nazwę na początku tematu.
    A po prostu "uderzyć" w renomowaną, sprawdzoną markę w tym segmencie.
REKLAMA