logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Generator pary Philips PerfectCare 966030 - woda leci z parą, co robić?

DawidWRLD 21 Paź 2024 18:09 642 4
REKLAMA
  • #1 21271793
    DawidWRLD
    Poziom 2  
    Generator pary Philips Perfect Care 9660/30 wraz z parą leci sporo wody. Jeśli macie jakieś porady, to możecie pisać, na ten moment wymieniłem pompkę, i nie pomogło, więc lecę dalej, będę aktualizował postępy. Będzie to chyba jedyny post z rozwiązaniem tego problemu na tej stronie.
    Update: wymieniłem płytę zasilania i nadal to samo, mam podejrzenie na stopę żelazka, bo gdy stacja zgłasza, że jest gotowa do pracy, stopa jest nadal zimna, dopiero po puszczeniu pary jest gorąca jak hiszpańskie dziewczyny.
    STACJA NAPRAWIONA LESZCZE! Przyczyną był bezpiecznik termiczny w stopie żelazka.
  • REKLAMA
  • #2 21272608
    holdi
    Poziom 13  
    Ocena: 19
    Parę razy miałem podobny problem w generatorach pary.
    Problemem był nadmiar wody w zbiorniku,proponuje opróżnienie
    zbiornika pary z nadmiaru woda .Powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 21274460
    DawidWRLD
    Poziom 2  
    >>21272608
    Opróżnianie jest bez sensu, mógł się popsuć sensor wody w bojlerze i wymiana jego miałaby więcej sensu.
  • REKLAMA
  • #4 21274976
    holdi
    Poziom 13  
    Ocena: 19
    Możesz mieć rację ale pompka poda nową porcję wody do bojlera i można sprawdzić jakość pary i czy zalewa zbiornik.
    Pozdrawiam
  • #5 21768101
    marcintulacz83
    Poziom 1  
    A co może być przyczyną tego, że przelewa dużo wody do zbiornika, z którego się spuszcza wodę z kamieniem?
REKLAMA