logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego programy do pobierania muzyki i filmów przestały działać?

kiko1 11 Gru 2005 09:42 1497 7
REKLAMA
  • #1 2073115
    kiko1
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    witam !! od paru dni mam problem ze sciaganiem muzyki i filmu itp poprzez internet dostawca usług mowi ze nie załozył żadnej blokady a mam kilka programów do sciagania co wczesniej mi dzialały a teraz nic!!!!!!!!!! gdzie moze byc przyczyna !!!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2073602
    ziutostar
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Ale czy nie możesz dokończyc rozpoczetego sciagania czy nawet nie mozesz pobrac nowych plików.Jak nie mozesz dokończyć juz rozpoczętego sciagania np na torrencie może to oznaczac że padł traker a jak chcesz pobrać z netu jakis nowy plik to moze byc to problem tego że masz zainstalowany antywirus który blokuje sciaganie albo firewal a jesli chcesz sprowdzić czy twój admin cos nie blokuje to wpisz w google hasło skaner portów czy cos w tym rodzaju i znajdziesz strony które oferuja skanowanie portów i wyswietlaja jakiem porty są zablokowane a jakie aktywne..Moga sie wyswietlic w wyszukiwarce strony forów na których uzytkownicy wypisali adresy tych stron lub podali programy do zainstalowani które tez sprawdzaja porty.
  • REKLAMA
  • #3 2074051
    kiko1
    Poziom 14  
    mozliweze to antywirus ale wczesniej tez miałem go i jakos sciagalem???
    -wogule nie moge zaczac sciagać!! moze jakis program posiadacie co omija wszystko ???!!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2074095
    kkyrtap
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    spróbuj bitcometem
  • #5 2077748
    kiko1
    Poziom 14  
    bitcomet też nie dziala !!! dostawca ( internet radiowy) MOWIŁ COS O USTAWIENIACH!!!! niweiem o co mu chodzi.... wgrywam program i co dalej ????
  • Pomocny post
    #6 2086175
    ziutostar
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    jeśli masz neta radiowego który jest rozdzielany na roucie z AP to masz NATA i firewala twój admin mógł zrobic cos takiego że zablokował pewne porty i przez te porty nie mam mowy abyś coś zasysał z netu moze chodziło mu a połaczenie proxy byś ustawił je sobie w programie do sciagania.Jeśli natomiast pobierałes dotychczas muze film, cokolwiek za pomoca programów takich jak DC++,emule.torrent to twój admin mógł uzyc programu który filtruje przesyłane dane i mógł wykryc z jakiego programu kozystasz, i zablokować go po przez blokade pewnych pakietów
    Jak to zrobił to mozesz przestać sie trudzic bo nmuz nic nie pociagniesz ani nic nie wykombinujesz.
  • REKLAMA
  • #7 2088005
    kiko1
    Poziom 14  
    JEST TAK JAK OPISAŁES MAM " BEAR SHARE 4.6.3 MOZE ZAINSTALOWAC IINY PROGRAM CO BY OMONĄŁ TE BLOKADY!!!!???????
  • #8 2088048
    BuBos18
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 14
    kiko1 napisał:
    JEST TAK JAK OPISAŁES MAM " BEAR SHARE 4.6.3 MOZE ZAINSTALOWAC IINY PROGRAM CO BY OMONĄŁ TE BLOKADY!!!!???????

Nie pisz dużymi literami.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pobieraniem muzyki i filmów za pomocą programów do ściągania, które wcześniej działały poprawnie. Dostawca internetu radiowego zaprzecza wprowadzeniu blokad. Możliwe przyczyny to zablokowane porty przez administratora sieci, obecność NAT i firewalla na routerze z Access Pointem, a także filtracja pakietów przez administratora, który mógł zablokować ruch z programów P2P. Antywirus lub firewall lokalny również mogą blokować pobieranie. Zalecane jest sprawdzenie otwartych portów za pomocą skanera portów online. Próby użycia programów takich jak BitComet i BearShare 4.6.3 nie przynoszą efektu, co sugeruje blokadę na poziomie sieci lub administratora. Ustawienia proxy w programach do pobierania mogą być konieczne, jednak jeśli administrator zablokował odpowiednie pakiety, omijanie blokad może być niemożliwe.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA