logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować jeden pilot do bram Wiśniowski i eLdrim na 433 MHz?

januszszczesniak 08 Lis 2024 12:48 1047 2
  • #1 21294243
    januszszczesniak
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Mam taki problem.
    Posiadam dwie bramy firmy Wiśniowski.
    1. Brama posesyjna - przesuwna to stary model na sterowniku SW1 - Wiśniowski.
    2. Brama garażowa to brama pierwotnie na sterowniku eLdrim eL7, a obecnie /po uszkodzeniu sterownika/ na sterowniku eLdrim eLB7H.
    Dotychczas każda z bram posiadała oddzielny pilot. Obecnie po zmianie sterownika bramy garażowej na eLdrim eLB7H oba mają taką samą częstotliwość 433 MHz.

Wydaje mi się, że jest szansa, aby moje dwie bramy mogły działać na jednym pilocie.

Próbowałem zaprogramować do bram pilot Dtm Pilot Victory Eco 4-Kanałowy 433 MHz. Dla bramy garażowej daje się zaprogramować i działa, dla bramy przesuwnej /sterownik SW1 - Wiśniowski/ niby się zapisuje, ale nie działa.

Czy ktoś ma wiedzę, jaki pilot/rozwiązanie powinienem wybrać?

Dodano po 2 [godziny] 40 [minuty]:

Obecnie brama przesuwana /sterowniku SW1 - Wiśniowski/ posiada pilot od firmy Wiśniowski /górny pilot na zdjęciu/.
    Brama garażowa działa na pilocie Dtm Pilot Victory Eco 4-Kanałowy 433 MHz.

Zrobiłem test i okazuje się, że pilot z bramy przesuwnej /ten górny na zdjęciu/ da się zaprogramować na bramie garażowej.

Zatem wniosek - potrzebowałbym pilot o parametrach pilota firmy Wiśniowski tylko na 4-ry przyciski Dwie czarne piloty do bram, górny z dwoma przyciskami i dolny z czterema.
  • #3 21386740
    januszszczesniak
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Różne modele pilotów do bram i zamienniki kompatybilne z systemami Wiśniowski.
REKLAMA