logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC KD-S73R - brak dźwięku w głośnikach, możliwe zwarcie LA4743K?

kamil_chy 11 Gru 2005 10:52 1224 3
REKLAMA
  • #1 2073255
    kamil_chy
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    witam mam odtwarzacz samochodowy JVC KD-S73R o mocy 4x45W, no i ostatnio jak go wyłączyłem wyszystko było ok tylko jak włączałem zamiast całego nagłośnienia w samochodzie grał tylko sam wzmacniacz kótóry połączony był z radiem przez CHINCZE. głośniki w drzwiach i z tyłu nie grają. po rozebraniu radia okazało sie ze na nóżki końcówki mocy( LA 4743k) dostało sie pasty za pomocą której był połączony z radiatorem czy moze to być przyczyną ze nie gra gdyz doszło do zwarcia i spalił sie układ czy moze cos innego moze być przyczyną że nie gra ?? proszę o pomoc :/
  • REKLAMA
  • #2 2073979
    marcinkalisz
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    witam,a pomierzyłeś napięcia jakie występują na tej koncówce mocy??
  • REKLAMA
  • #3 2074313
    kamil_chy
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    witam nie pomierzyłem gdyż ine mam zadnego schematu ideowego do tego radia i nie wiem jakie powinny być wartości na poszczególnych koncówkach a na początek próbuję ustalic co jest pewną przyczyną ze nia działa i wykluczyc mozliwosc uszkodzenia podczas wymienienia tego układu na nowy, ale jak by mozna było dowiedziec sie jakie powinny być fabrycznie te napięcia to był bym bardzo wdzieczny. prosze o pomoc
  • Pomocny post
    #4 2074638
    marcinkalisz
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Aplikacja ukladu dostepna na stronce:
    http://www.elenota.pl/d.php?id=54643&pdf=la4743b

Teoretycznie po zasileniu tego radyjka na końcówce mocy powinno występować połowa napięcia zasilania (około 6V).Jednak tu moze byc inaczej.Poczytaj sobie post :

www.elektroda.pl/rtvforum/topic406318.html

Napisz jakie występują napięcia na kazdej z nużek
REKLAMA