logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Gwarancja TP-Link TL-SG1016D bez paragonu - jak uzyskać wsparcie?

spinacz 11 Lis 2024 16:34 348 7
REKLAMA
  • #1 21298542
    spinacz
    Poziom 42  
    Ocena: 2638
    Witam,
    Koledzy czy ktoś ma jakieś dojście do TP-Link w sprawie pomocy mi z gwarancją urządzenia?
    Sytuacja wygląda tak że mam switcha kupionego 4 lata temu a gwarancja jest na 5 lat i niestety padł.
    Jest to TL-SG1016D wszystkie diody zapaliły się i już nie gasną, zero reakcji na podpięcie urządzeń.
    Problem jest taki że nie mam już żadnego paragonu ani faktury i nie pamiętam gdzie był kupowany ponieważ w tamtym okresie zrealizowałem sporo uruchomię i kupowany sprzęt był różnie. Switch ma ciągle naklejkę gwarancyjna i nie był ruszany.
    Czy jest jakaś szansa by jeszcze uzyskać gwarancję producenta?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21298584
    spinacz
    Poziom 42  
    Nie wiem czy to wygląda jak zgłoszenie online biznesowe ale wtedy są dane jak sklep je wypełnia a ja nie jestem sklepem.
  • #4 21298618
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5385
    @spinacz
    "TP-LINK Polska informuje, że gwarancja obowiązuje jedynie na produkty zakupione przez oficjalną sieć dystrybucyjną TP-LINK w Rzeczypospolitej Polskiej. Firmy ABC-Data AB, Veracomp, Sunnyline, Media Expert, Komputronik oraz EURO-NET sprzedają wyłącznie nowe, oryginalnie zapakowane urządzenia, dostarczane z informacją o importerze".
  • #5 21298633
    spinacz
    Poziom 42  
    Ok wiem że z oficjalnej dystrybucji ale jak ma mi to pomóc bo nie rozumiem.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 21298672
    IC_Current
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2503
    Po prostu zadzwoń na tę infolinię i zapytaj. Akurat osoby tam pracujące są naprawdę ogarnięte (przynajmniej dział techniczny, bo z nim miewam kontakt).
    Taka ciekawa sprawa - nieraz "dobre marki" mają przyzwoity sprzęt i tragiczną obsługę. W TP-Link "Biznes" sprzęt i oprogramowanie jest tragiczne, ale polski support naprawdę daje radę.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 21298674
    spinacz
    Poziom 42  
    No to super, jutro zadzwonię mam nadzieję że uda się coś bo szkoda takiego switcha.
  • REKLAMA
  • #8 21305606
    spinacz
    Poziom 42  
    Temat rozwiązany, support niestety stwierdził po nr seryjnym że gwarancja już wygasła.
    Na szczęście już zlokalizowałem usterkę i czekam za częściami by naprawić urządzenie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał pomocy w uzyskaniu wsparcia gwarancyjnego dla switcha TP-Link TL-SG1016D, który przestał działać po czterech latach użytkowania, mimo że gwarancja wynosi pięć lat. Problemem było brak paragonu oraz niepamiętanie miejsca zakupu. Użytkownicy forum sugerowali kontakt z infolinią TP-Link, wskazując, że gwarancja obowiązuje tylko dla produktów zakupionych w oficjalnej sieci dystrybucyjnej w Polsce. Po kontakcie z supportem, użytkownik dowiedział się, że gwarancja wygasła, ale samodzielnie zlokalizował usterkę i czekał na części do naprawy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA