logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kia Ceed 1.6 CRDI 136 KM 7DCT - szarpanie i skaczące obroty na postoju

sebasstianbielak 18 Lis 2024 14:52 1191 1
REKLAMA
  • #1 21308284
    sebasstianbielak
    Poziom 2  
    Cześć Zakupiłem Kia Ceed 1.6 CRDI III GT Line 136 KM automat 7DCT 133k przejechane i zauważyłem kilka problemów:

Szarpanie podczas jazdy:
    Czasami, przy prędkościach 50 km/h czy 100 km/h, auto zaczyna szarpać. Na obrotomierzu nie widać żadnych skoków, a problem ustępuje po dodaniu lub odjęciu gazu.
    Był błąd świecy żarowej 2 cylindra ale wymieniłem i nic nie dalo jedynie zaczęło tak się dziać po 30min wyjazdu od mechanika a nie od razu

Skaczące obroty na postoju:
    Parę dni temu jadąc do pracy, zauważyłem kolejny problem. Po jeździe autostradą i wjechaniu do miasta (silnik rozgrzany), przy zatrzymywaniu się na światłach lub w korku obroty zaczęły skakać od 700 do 1000. Co ciekawe, podczas jazdy nie było żadnych objawów, a po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu silnika obroty na postoju wróciły do normy.
    Dzisiaj jechalem autostrada 100-120, zjechałem i i na zjeździe się zatrzymałem na światłach i spadek z intensywnej jazdy do 0 spowodował że znowu zaczęło falować. Po tym zjeździe jechałem za busem 50/h 20 min i na następnym zatrzymaniu już nie falowalo

Błędy są tylko komunikacji radiowej ale to od TPMS
  • REKLAMA
  • #2 21309451
    mw1983marcin
    Poziom 25  
    Ocena: 174
    Jak wygląda wtedy ciśnienie paliwa ? Na początek bym się przyjrzał regulatorowi
REKLAMA