logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Viessmann Vitodens 050w B0KA-25 - problem z podgrzewaniem wody i wyświetlaczem

kin159 20 Lis 2024 11:09 597 0
REKLAMA
  • #1 21310867
    kin159
    Poziom 1  
    Witam,
    Proszę o radę, pewnie i tak będę musiała wezwać autoryzowany serwis, ale wolałabym się na to przygotować. Mam piec Viessmann Vitodens 050w B0KA-25, który ponad rok pracował bez zarzutu, aż do pierwszego czyszczenia. Niestety gwarancja na piec się skończyła, ponieważ piec był zakupiony długo przed montażem. Mianowicie po pierwszym czyszczeniu wystąpił problem z podgrzewaniem wody. Po puszczeniu wody piec załącza się, grzeje wodę, ale po paru minutach płomyk na wyświetlaczu gaśnie i ponownie się zapala albo nie. Został dwukrotnie wyczyszczony wymiennik CWU i nic to nie dało. Ponadto wyświetlacz przestał reagować na dotyk. Po zresetowaniu piec załączył się, wyświetlił się komunikat AP, postępowałam zgodnie z instrukcjami, aż wyświetliła się temperatura ustawiona, jednak jak chciałam zmienić temperaturę ogrzewania lub wody, już nic nie dało się zrobić. Ponadto nagle na wyświetlaczu pojawiła się temperatura 80, która zaczęła spadać, później wyświetliło się na piecu OFF, aż po wszystkim wróciło do zadanej temperatury 43, jednak nadal nie mogę nic zmienić na piecu, ani temperatury wody, ani ogrzewania. Co może być przyczyną?
  • REKLAMA
REKLAMA