logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung Galaxy A7 2018 (SM-A750FN) - bootloop do TWRP 3.2.3, co robić?

smerekajakub2020 21 Lis 2024 17:10 513 4
REKLAMA
  • #1 21312926
    smerekajakub2020
    Poziom 3  
    Witam. Mam problem z samsungiem galaxy A7 z 2018 roku(SM-A750FN) - sflashowałem TWRP z oficjalnej strony ,lecz przy restarcie telefon zawiesił się na logo TWRP. Po jakoś minucie czekania zaczęły pojawiać się czarne paski na ekranie ,a gdy większość wyświetlacza się nimi wypełniła telefon się nagle wyłączył. Gdy go chciałem włączyć znów do recovery zaczął się bootloop ,ale nie z logo samsunga czy innym - z logo twrp. Nigdzie nie znalazłem tutorialu jak to naprawić i po prostu nie wiem co mam zrobić. A i telefonu nie da się włączyć do download mode , przez co nie mogę nic zrobić. TWRP jest w wersji 3.2.3.Ma ktoś jakiś plan na uratowanie tego telefonu , czy na śmietnik?
    AI: Czy próbowałeś już jakieś konkretne kroki naprawcze oprócz próby wejścia w tryb download?
    Nie ,ponieważ nie wiem jakie
    AI: Jaką metodą flashowałeś TWRP i czy pojawiły się jakieś błędy podczas tego procesu?
    TWRP flashowałem za pomocą odina i nie było tam żadnych problemów
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21315527
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1296
    smerekajakub2020 napisał:
    Nigdzie nie znalazłem tutorialu jak to naprawić i po prostu nie wiem co mam zrobić. A i telefonu nie da się włączyć do download mode

Podlacz go do komputera kablem i trzymaj caly czas wcisniete oba klawisze glosnosci. Jesli faktycznie sie restartuje, a nie wisi non-stop na logo, to po restarcie powinien wejsc w download mode, i wtedy albo wgraj inna wersje TWRP, albo przywroc oryginalny soft.

Jesli wisi na logo i nie restartuje sie od zera, to podlacz kabel, trzymaj sciszanie i wlacznik tak dlugo, az zobaczysz ze ekran zrobi sie czarny, i potem od razu oba klawisze glosnosci, juz bez wlacznika.
  • REKLAMA
  • #4 21316774
    smerekajakub2020
    Poziom 3  
    >>21315387 nie, po chwili się wyłączył
  • #5 21322936
    smerekajakub2020
    Poziom 3  
    Poczekałem, aż się wyładuje, po czym wszedłem do trybu download, sflashowałem oryginalne recovery, po czym jeszcze raz sflashowałem customowe recovery, ale nie odinem, tylko heimdallem na Linuxie i nie zwykłe TWRP, tylko PBRP (które i tak jest bazowane na TWRP) i teraz szukam Roma xddd
REKLAMA