Witam , Golf 4 1.6sr , sprawa wygląda tak że z dwa tygodnie temu tylne lewe drzwi się zablokowały i nie szło ich otworzyć ani z zewnątrz ani z wewnątrz na wszelkie sposoby próbowałem i nic ,wyglądało tak jak by zamek był sprawny a coś go blokowało nie chciałem tracić czasu i ten stary zamek rozwaliłem i drzwi się otworzyły ze złomowiska wykręciłem zamek który na 110% jest sprawnym zamkiem , zamontowałem go sprawdziłem wiele razy czy działa zanim zamknąłem drzwi zamek się zatrzaskiwał i otwierał na otwartych jak i na zamkniętych drzwiach i wszystko było w porządku do dziś gdy postanowiłem to poskładać podłączyłem kable do zamka wszystko poskładałem włożyłem kluczyk do stacyjki słychać było jak centralny zamek zamyka drzwi i lipa tylne lewe drzwi znowu są zablokowane nie można ich otworzyć , podejrzewam że jest uszkodzony moduł komfortu silniczek w zamku blokuje zamek ale moduł go nie odblokowuje odblokowywane są pozostałe drzwi ale tylne lewe są zablokowane , czytałem na forum że wystarczy podać napięcie na silniczek i istnieje możliwość odblokowania drzwi i czy sterowanie zamkiem wychodzi z modułu komfortu idzie na serownik szyby i ze sterownika szyby idzie do zamka czy kable idą bezpośrednio od modułu komfortu do zamka bo schematy które znalazłem są podstawowe bez szczegółów i jak to teraz odblokować ?
AI: Jaki jest dokładny rok produkcji Twojego Golfa 4 1.6sr?
1999r
AI: Czy sprawdzałeś, czy są jakieś kody błędów lub wyniki diagnostyczne, które mogą wskazywać na problem z modułem komfortu?
Nie pokazuje
AI: Jaki jest dokładny rok produkcji Twojego Golfa 4 1.6sr?
1999r
AI: Czy sprawdzałeś, czy są jakieś kody błędów lub wyniki diagnostyczne, które mogą wskazywać na problem z modułem komfortu?
Nie pokazuje