logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung RB31FDRNDSA Lód na dnie zamrażarki - jak temu zaradzić?

piotrsi1Snajper 24 Lis 2024 14:17 741 7
REKLAMA
  • #1 21317397
    piotrsi1Snajper
    Poziom 2  
    Lodówka Samsung RB31FDRNDSA, lód na dnie zamrażarki, i co kilka dni trzeba usunąć.
  • REKLAMA
  • #2 21317414
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3754
    Nieszczelne drzwi, albo często i długo otwierane.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 21317437
    piotrsi1Snajper
    Poziom 2  
    Uszczelka wygląda dobrze, zamrażarka otwierana umiarkowanie. Czy macie inne pomysły.
  • REKLAMA
  • #5 21317441
    mrhari
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3238
    piotrsi1Snajper napisał:
    lód na dnie zamrażarki

Zapchany jest odpływ skroplin i kondensat nie spływa do pojemnika na kompresorze tylko ścieka pod szuflady.
  • #6 21317468
    piotrsi1Snajper
    Poziom 2  
    Miałem już rozmrożoną zamrażarkę i przetkamy wężyk odpływowy do pojemnika skroplonego i myślałem że już po problemie,ale po dwóch tygodniach dalej to samo.
  • #7 21317490
    Prot
    Poziom 38  
    Ocena: 297
    piotrsi1Snajper napisał:
    Uszczelka wygląda dobrze

Sam miałem podobny przypadek - mroziła nowa lodówka Samsung przywieziona z magazynu po zmianie zawiasów. Wystarczyło zmienić układ drzwi żeby uszczelka źle trzymała. Proponuję zrobić prosty test wokół drzwi zamrażarki: Włóż cienki pasek papieru między uszczelkę a ramę drzwi lodówki. Zamknij drzwi i spróbuj wyciągnąć papier. Jeśli papier wychodzi bez większego oporu, oznacza to, że uszczelka nie jest wystarczająco szczelna i może wymagać regulacji lub wymiany.
  • #8 21317826
    piotrsi1Snajper
    Poziom 2  
    Test uszczelki z kartką papieru zrobiłem, trzyma. Jaką rezystancję ma nowy czujnik temperatury zamrażarki w temperaturze pokojowej?
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownicy dyskutują o problemie lodu gromadzącego się na dnie zamrażarki w lodówce Samsung RB31FDRNDSA. Wskazują na możliwe przyczyny, takie jak nieszczelne drzwi, uszkodzona uszczelka lub zapchany odpływ skroplin. Po przeprowadzeniu testu uszczelki, który wykazał jej szczelność, użytkownik rozważa również sprawdzenie czujnika temperatury. Problemy z uszczelką mogą być spowodowane niewłaściwym montażem drzwi.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA