logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FAAC E391 - piloty otwierają bramę, ale nie zamykają

damix181 24 Lis 2024 15:38 348 4
REKLAMA
  • #1 21317544
    damix181
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    Witam wszystkich mam problem z bramą a raczej z elektroniką do zamykania bramy.
    Problem polega na tym że do tej pory było wszystko ok. Mogłem zamykać i otwierać bramę za pomocą 3 pilotów jednak z jednym z nich coś się stało i brama nie reagowała na pilota wcale. Postanowiłem zaprogramować go od nowa jednak doprowadziłem do stanu gdy przestały działać wszystkie piloty. Trochę się pomęczyłem i udało mi się doprowadzić do takiego stanu że wszystkie piloty otwierają bramę jednak nie mogą jej zamknąć. Brama zamyka się sama po upływie minuty. Czytałem instrukcje od centrali FAAC E391 jednak nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Załączam zdjęcia centrali i filmik z działania otwierania bramy.

Zbliżenie na płytę elektroniki centrali FAAC E391 z podświetlonymi wskaźnikami LED. Płytka elektroniczna w dłoni. Elektroniczna płytka centrali FAAC E391 z kablami i diodami LED

• REKLAMA
  • #2 21317562
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3704
    Być może wcześniej miałeś piloty zaprogramowane "krok po kroku", czyli jeden przycisk działał kolejno jako "otwieranie - stop - zamykanie - stop" i tak w kółko. Po ponownym zaprogramowaniu, do każdej funkcji może być osobny przycisk.
  • REKLAMA
  • #3 21317592
    damix181
    Poziom 14  
    Miałem tak że mogłem w trakcie otwierania nacisnąć przycisk zatrzymać i zamknąć z powrotem. Chciałbym właśnie do takiego stanu doprowadzić. Tylko nie wiem co trzeba by było zrobić. Ewentualnie aby otwieranie było na jednym przycisku a zamykanie na drugim.
  • REKLAMA
  • #4 21317598
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3704
    Wspomniałes, że masz instrukcję. Poczytaj o trybach programowania pilotów.
  • #5 21317970
    damix181
    Poziom 14  
    Udało się rozwiązać problem. Pomocna w tym okazała się inna instrukcja zaczerpnięta z sieci. Dodam ja w załączniku gdyby ktoś potrzebował. Najistotniejszy okazał się fragment z programowaniem trybu pracy bramy. W mojej starej instrukcji były tylko 2 zdania o tym więc mogłem się męczyć. W drugiej instrukcji jest wszystko ładnie opisane. Na chwilę obecną brama działa tak jak chciałem. Przyciskiem na pilocie otwieram, zamykam a także zatrzymuje w trakcie zamykania lub otwierania. Wystarczyło wybrać 4 tryb pracy centralki. Fragment instrukcji programowania trybów pracy bramy. Instrukcja obsługi E024S FAAC z widokiem na komponenty wewnątrz skrzynki.
    Załączniki:
    • e024s-instrukcja.pdf (2.67 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA