LeDy napisał: Pewno tego nie czytałeś?
To nie ma nic do uśpienia. To jest autoregulacja jasności itp. Autor łatwo może to udowodnić włączając Eco.
Patrick98 napisał: 1. Natomiast po podłączeniu trzech mierników pobiera 15W-16W
2. Co może być przyczyną? Ktoś się z takim czymś już spotkał?
1. Jak długo? Bo krótko to norma.
2. Spotkałem się z tym z Sony i opisałem. Obecne TV to oszusty szpiegowskie, pewien TV Sony łączył się z internetem co 5 minut w czuwaniu (jeden gość przyłapał go i wkleił logi routera na forum). Ogólnie TV wykonują całą masę nielegalnych działań za naszymi plecami. Nielegalnych dlatego, że nikt producentom na to nie pozwala. Każdy sądzi, że w uśpieniu TV śpi. Jedyne na co pozwalam to kontrolowanie czasu i timera żeby nagrać program, niektórzy zgodzą się też na aktualizację Guide.
Po wielu aktualizacjach nawet mój TV Sony spadł na te 0,1 W w czuwaniu na ustawieniach fabrycznych. Wcześniej trzeba było grzebać i wyłączać funkcje, wybudzanie zdalne i wiele innych dzięki temu z 15 robiło się 0,1 W. Nadal tak robię żeby rzadziej się wybudzał, a prawdziwy szlag mnie trafia jak się wifi włączy bez mojej zgody (o czym można się dowiedzieć np. 2 miesiące po, że ciągnie prąd bez powodu).
Podsumowując przywróć ustawienia fabryczne (co zwykle daje 15 W przez 20-60 sek po uśpieniu). Jeśli to nie pomoże to wtedy wyłączaj w opcjach wszystkie ustawienia które mogą wybudzać, szczególnie zbędny internet. Rozwiązanie ostateczne to rękojmia, niezgodność z umową, niestety na tym traci sklep a nie winny producent. Możesz też pozwać Samsunga o zwrot ukradzionych pieniędzy (za prąd), ale to się uda tylko jako pozew zbiorowy.