Chciałabym poradzić się w następującej kwestii. Wynajmuję lokal użytkowy. Pół roku temu przeprowadzałam tam remont, polegający na postawieniu ścianki działowej, która mieści się obok łazienki. Kilka dni temu mocno zalało sąsiada z dołu. U mnie jest sucho, licznik się nie ruszył. Po wyłączeniu wody w pionie przestało lać. Właścicielka budynku sugeruje, że być może remont sprzed pół roku mógł uszkodzić rurę i stąd wyciek. Moim zdaniem to niemożliwe, że to raczej problem w pionie. Czy na podstawie tych informacji ktoś z Państwa potrafi powiedzieć, czy sugestie właścicielki mają podstawy?
AI: Czy podczas remontu sprawdzano, gdzie dokładnie przebiegają rury w stosunku do nowej ścianki działowej?
Raczej nie, choć nie mam takiej wiedzy, remont przeprowadzała ekipa remontowa.
AI: Czy po zalaniu przeprowadzono jakąś inspekcję lub ocenę techniczną, aby ustalić przyczynę wycieku?
Jeszcze nie, jest zaplanowana na najbliższy dzień roboczy.
AI: Czy podczas remontu sprawdzano, gdzie dokładnie przebiegają rury w stosunku do nowej ścianki działowej?
Raczej nie, choć nie mam takiej wiedzy, remont przeprowadzała ekipa remontowa.
AI: Czy po zalaniu przeprowadzono jakąś inspekcję lub ocenę techniczną, aby ustalić przyczynę wycieku?
Jeszcze nie, jest zaplanowana na najbliższy dzień roboczy.