logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung UE55F6320, bn44-00625c - nie włącza się, miga 2x led, miga podswietlenie

dzagorski4 12 Gru 2024 22:38 462 2
REKLAMA
  • #1 21345875
    dzagorski4
    Poziom 13  
    Ocena: 32
    Edit:
    Po wymianie rezystora RS802, podświetlenie już nie miga, TV normalnie się włącza (jest treść), jednak nadal cały czas świeci podswietlenie (gdy wyłączam przyciskiem tv, ginie treść obrazu, dioda stby świeci na czerwono, a podswietlenie matrycy nadal świeci cały czas). Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego nie rozłącza podświetlenia?

Cześć. Samsung UE55F6320, zasilacz bn44-00625c. Po podłączeniu do prądu od razu zapala się podswietlenie matrycy (dokładnie tak samo jakby był odłączony main). Podswietlenie to delikatnie miga. Przy próbie włączenia, dioda stby zaczyna migać 2x, a podswietlenie ekranu miga mocniej. Raz jak zostawiłem go tak na dluzej, pokazal sie obraz. Main na pewno mam sprawny, testowany w innym tv. W zasilaczu wymieniłem drivery led SLC2013M, ale to nic nie dało. Czy może być tak, że uszkodzonone są ledy które blokują start tv ? Choć mi się wydaje że raczej problem jest w zasilaczu. Może ktoś miał podobny przypadek. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 21345899
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2310
    Napisz poprawne oznaczenie modelu tv
    Trzeba testerem sprawdzić listwy Led albo rozebrać matrycę i pojedynczo testować diody.
  • #3 21345949
    dzagorski4
    Poziom 13  
    Ocena: 32
    Po wymianie rezystora RS802, podświetlenie już nie miga, TV normalnie się włącza (jest treść), jednak nadal cały czas świeci podswietlenie (gdy wyłączam przyciskiem tv, ginie treść obrazu, dioda stby świeci na czerwono, a podswietlenie matrycy nadal świeci cały czas). Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego nie rozłącza podświetlenia?
REKLAMA