logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rozwiązywanie problemów z błędem symulacji Proteus ze wzmacniaczem wielostopniowym i plikiem audio

EbadNaeem 16 Gru 2024 19:20 975 1
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21351041
    EbadNaeem
    Poziom 2  
    Cześć wszystkim. Pracowałem nad projektem, w którym muszę stworzyć wielostopniowy wzmacniacz. Wzmacniacz wielostopniowy powinien zapewniać wzmocnienie na wielu stopniach, zawierać stopień filtrowania szumów oraz bufor i stopień dopasowania impedancji do napędzania obciążenia. Tak więc, po stworzeniu wzmacniacza w Proteusie, dałem mu plik audio wav, aby uzyskać jego wyjście na głośnik. Proteus wyświetlił błąd i nie uruchomił symulacji. Otworzyłem nowy plik projektu w Proteusie i wprowadziłem plik audio bez wzmacniacza. Nie zadziałało. Potem losowo zaczęło działać, ale potem znowu przestało. Czy ktoś ma jakiś pomysł, dlaczego pojawia się ten błąd? Załączyłem zrzut ekranu błędu, który otrzymuję. Zrzut ekranu komunikatu o błędzie w programie Proteus.
    AI: Czy mógłbyś podzielić się konkretnym komunikatem o błędzie lub kodem, który Proteus pokazuje, gdy symulacja się nie powiedzie?
    Wyjątek wewnętrzny: naruszenie dostępu w module 'WINMMBASE.DLL'[0000369F]
    AI: Jakiej wersji Proteusa używasz i czy mógłbyś podać jakieś szczegóły dotyczące ustawień lub konfiguracji symulacji?
    Proteus 8 Professional. Używam wersji crackowanej.
  • REKLAMA
  • #2 21696845
    sanjay210no
    Poziom 3  
    Błąd naruszenia dostępu w WINMMBASE.DLL zwykle wskazuje na problemy ze sterownikami audio systemu Windows lub sposobem obsługi plików audio przez program Proteus. Spróbuj uruchomić Proteus jako administrator i upewnij się, że plik WAV jest w standardowym formacie, takim jak 16-bitowy PCM. Ponieważ korzystasz ze złamanej wersji, niestabilność może być przyczyną problemu - rozważ ponowną instalację oryginalnej wersji, jeśli to możliwe. Zaktualizuj również sterowniki audio. Aby sprawdzić, czy problem dotyczy pliku audio, przetestuj wzmacniacz za pomocą prostego symulowanego sygnału. Mam nadzieję, że to pomoże!

Moderowany przez ArturAVS:

Nie wstawiaj tekstu od AI jako własnego!

REKLAMA