logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC LT50CF890 utknął w pętli rozruchowej: Aktualizacja oprogramowania czy wymiana płyty głównej?

jacox1234 19 Gru 2024 00:38 2829 6
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21354339
    jacox1234
    Poziom 2  
    Witam,

Mam JVC lt50cf890, który obecnie utknął w pętli, próbując załadować, próbowałem przywrócić ustawienia fabryczne itp, ale bez radości. Najwyraźniej było to spowodowane aktualizacją.

Używa płyty głównej 17MB170.

Czy są jakieś opcje aktualizacji oprogramowania układowego za pomocą programu ładującego? Mam trudności ze znalezieniem plików, JVC nie ma nic. Amazon, bezużyteczny.

A może mogę wymienić płytkę na działającą?

Z góry dzięki.
    AI: Czy możesz opisać konkretne zachowanie lub komunikaty o błędach, które widzisz, gdy telewizor utknął w pętli rozruchowej?
    Ładuje się do logo FireTV i resetuje.
    AI: Czy próbowałeś innych kroków rozwiązywania problemów lub aktualizacji oprogramowania układowego oprócz przywracania ustawień fabrycznych? Jeśli tak, to jakie?
    Nie mam żadnych plików oprogramowania układowego do wypróbowania
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21355715
    jacox1234
    Poziom 2  
    Wymieniłem płytę na działającą 17MB170, ale teraz utknęła w pętli rozruchowej i ekran jest zduplikowany. Załączone zdjęcie.

Telewizor dawca, JVC LT-50CF890(B) - i telewizor, który muszę naprawić LT-50CF890(A)

Więc zakładam, że oprogramowanie układowe jest nieprawidłowe? Zgaduję, że nie muszę również zmieniać płyty zasilającej?

Każda pomoc mile widziana.

Telewizor JVC z podwójnym logo na ekranie. Etykieta telewizora JVC LT-50CF890(A) z informacjami technicznymi. Etykieta telewizora JVC LT-50CF890(B) z informacjami o modelu i zasilaniu.
  • REKLAMA
  • #5 21355833
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6824
    Dla zamiany płyt Vestel > Ważny jest tzw. BARcode (8-digit)
    - kiedyś był sticker, obecnie QR code
    - mówi o typie matrycy i oprogramowaniu

Nie opis 17MB170
    - to opis chassis ,pcb (goła płyta ) która zmienia swoje "przeznaczenie) po dodaniu RC, ukłądów i zworek ..oraz FW (firmware)

Zasilacze do modeli , pod matryce(ich podswietlenie) sa OPISYWANE podobnie

Zapewne w obu modelach inne matryce
    - napisz jaka w (A) , a jaka w (B)
  • REKLAMA
  • #6 21355850
    Lomax33
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    Masz może zdjęcie płyty głównej ? Jeśli możesz to zrób dokładne zdjęcie od strony procesora
  • #7 21355853
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6824
    To ten sam temat Link
    - widać barcode na płytach zasilacza i main

Lub popatzr na opisy płyt / rózne matryce Link_ LT-50CF890 main

JVC LT-50CF890 50" TV 17MB170 (23708791) SCREEN: CV500U2-T01
    JVC LT-50CF890(C) , TV 17MB170 (23741628) Screen: VES500QNDP-2D-N43

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z telewizorem JVC LT50CF890, który utknął w pętli rozruchowej po aktualizacji oprogramowania. Próbował przywrócić ustawienia fabryczne, ale bez skutku. Użytkownik wymienił płytę główną na działającą 17MB170, jednak telewizor nadal nie działa poprawnie, a ekran jest zduplikowany. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, aby sprawdzić dostępność oprogramowania na stronie producenta oraz zwrócić uwagę na kod kreskowy (BARcode) na płytach, który może być istotny przy wymianie komponentów. Pojawiły się również pytania o zdjęcia płyty głównej oraz różnice w matrycach między modelami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA