Panowie, dziękuję Wam bardzo za wszystkie podpowiedzi 👍 Dziś będę próbował i sprawdzał. Jeżeli nic nowego się nie wyjaśni, to będę musiał oddać auto do fachowca.
Dodano po 47 [minuty]: Karaczan napisał: Bez przekaźnika zasilającego m.in sondy, pompa paliwa nie ruszy.
Więc przekaźnika bym się nie czepiał, chyba że tam jest jakaś rzeźba zrobiona.
Zobacz czy masz zasilanie na bezpieczniku F21, jak jest, to sprawdź czy zasilanie dochodzi na pin 1 sondy za katem, i pin 3 sondy przed katem. Od strony sond kabel prawdopodobnie szary, od strony auta niebiesko-czerwony.
Jak na bezpieczniku jest a na sondach brak to ugnił kabel, jak nie ma na bezpieczniku to ugniła skrzynka bezpiecznikowa.
Sprawdzaj na odpalonym
Właśnie sprawdziłem i bezpiecznik f21 podłączając miernik kablem czarnym do minusa z akumulatora i kablem czerwonym do bezpiecznika f21 i jest prąd 12v a potem tak samo do pinu 3 w kostce i jest prąd 12 v
Dodano po 5 [minuty]: johnny833 napisał: Weź probówkę 12v i sprawdź czy po zapłonie (a na pewno powinno być uruchomieniu silnika) jest zasilanie grzałki. Na sondzie przed katem powinien to być pin 3 . A masa grzałki ktorą steruje komputer powinna być na pinie 1. Tak czy tak masa leci do komputera do pinu 4. Jak jest zasilanie ,a przewód do komputera jest dobry to masz dwie opcje. Zła sonda albo uszkodzony sterownik. I nie szukaj już innych kombinacji bo innych nie będzie. A przekaźnik to samo ,albo kabelek do sterownika albo sam przekaźnik uszkodzony. Zacznij od wymiany przekaźnika tego białego. Tam CHYBA powinien być o nr.458 taki zdiodą.
Właśnie sprawdziłem czy jest prąd na pinie 3 i dałem masę z akumulatora i czerwony kabel od miernika i jest prąd 12v ale jak daje czarny kabel z miernika do pinu 1 i czerwony kabel z miernika do pinu 3 to prądu nie ma.
Dodano po 9 [minuty]: Arkadiusz25802580 napisał: Panowie, dziękuję Wam bardzo za wszystkie podpowiedzi 👍 Dziś będę próbował i sprawdzał. Jeżeli nic nowego się nie wyjaśni, to będę musiał oddać auto do fachowca.
Dodano po 47 [minuty]:
Karaczan napisał: Bez przekaźnika zasilającego m.in sondy, pompa paliwa nie ruszy.
Więc przekaźnika bym się nie czepiał, chyba że tam jest jakaś rzeźba zrobiona.
Zobacz czy masz zasilanie na bezpieczniku F21, jak jest, to sprawdź czy zasilanie dochodzi na pin 1 sondy za katem, i pin 3 sondy przed katem. Od strony sond kabel prawdopodobnie szary, od strony auta niebiesko-czerwony.
Jak na bezpieczniku jest a na sondach brak to ugnił kabel, jak nie ma na bezpieczniku to ugniła skrzynka bezpiecznikowa.
Sprawdzaj na odpalonym
Właśnie sprawdziłem i bezpiecznik f21 podłączając miernik kablem czarnym do minusa z akumulatora i kablem czerwonym do bezpiecznika f21 i jest prąd 12v a potem tak samo do pinu 3 w kostce i jest prąd 12 v
Dodano po 5 [minuty]:
johnny833 napisał: Weź probówkę 12v i sprawdź czy po zapłonie (a na pewno powinno być uruchomieniu silnika) jest zasilanie grzałki. Na sondzie przed katem powinien to być pin 3 . A masa grzałki ktorą steruje komputer powinna być na pinie 1. Tak czy tak masa leci do komputera do pinu 4. Jak jest zasilanie ,a przewód do komputera jest dobry to masz dwie opcje. Zła sonda albo uszkodzony sterownik. I nie szukaj już innych kombinacji bo innych nie będzie. A przekaźnik to samo ,albo kabelek do sterownika albo sam przekaźnik uszkodzony. Zacznij od wymiany przekaźnika tego białego. Tam CHYBA powinien być o nr.458 taki zdiodą.
Właśnie sprawdziłem czy jest prąd na pinie 3 i dałem masę z akumulatora i czerwony kabel od miernika i jest prąd 12v ale jak daje czarny kabel z miernika do pinu 1 i czerwony kabel z miernika do pinu 3 to prądu nie ma.
Ale odpaliłem teraz auto bo wcześniej tylko było na włączonym zapłonie i okazuje się że prąd się pojawił ale tylko niecałe 6 v