logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BMW E60 525d 2004 - wyciek płynu chłodniczego i przegrzewanie silnika na postoju

dawidthai1999 20 Gru 2024 17:52 873 3
REKLAMA
  • #1 21356507
    dawidthai1999
    Poziom 2  
    Witam mam problem z bmw e60 525d z 2004 roku mianowicie odkad kupilem autko mam wyciek plynu chlodniczego ale tylko podczas postoju przejechalem na raz ponad 1000km i wszystko bylo ok przy predkosci 140 do 180 km autko smigalo bez zadnego ale. Problem sie pojawil jak zaczelem jezdzic po miescie mianowicie okazalo sie ze silnik najprawdopodobniej sie nie chlodzi. A nawet przy tak wielkiej trasie zero bledow lecz zauwazylem ze przy ustawieniu 18 stopni nawiewu bez klimy zawsze lecialo strasznie cieple powierze jak na maksa by bylo zrobione takze czasami okno otworzylem lub klime odpalilem. I nie zwracalem na to wiekszej uwagi lecz dzis po 10 minutach jazdy w miescie w korku gdzie wiecej stalem jak jechalem. Zagotowal sie silnik co najlepsze nie dostalem zadnego komunikatu o tym. Ale pokazalo ze nie mam plynu przy odkrecaniu az woda sie gotowala takze odczekalem. Ale wyglada to na to ze silnik jest chlodzony powietrzem tylko podczas jazdy a podczas postoju nie jest chlodzony wgl. Silnik jest caly zalany na stacji diagnostycznej powiedzial mi jak by byl zalany olejem. Ale z olejem problemu zero na korku nie ma maselka nie musze nic dolewac silnik pracuje rowno bez zadnego problemu i odpala od strzala. Teraz pytanie panowie czy jest to uszczelka pod glowica czy jakas duperela auto kupione tydzien temu i wole wiedziec czy ogarniac oddanie auta czy warto naprawic a nawet jao nie warto to moze ktos mial podobna sytuacje i wie co takiego jest do zrobienia za wszelka pomoc i odpowiedz wielkie dzieki
    AI: Czy zauważyłeś, skąd dokładnie wycieka płyn chłodniczy? Może to być wąż, chłodnica lub inna część układu chłodzenia.
    Nie
    AI: Czy sprawdzałeś, czy wentylator chłodnicy działa poprawnie, zwłaszcza gdy samochód stoi?
    Nie
  • REKLAMA
  • #2 21356573
    osiniak75
    Poziom 35  
    Ocena: 543
    Sprawdź czy wiskoza działa na wentylatorze chłodnicy.
  • REKLAMA
  • #3 21356578
    dawidthai1999
    Poziom 2  
    >>21356573
    W sensie wentylator po zgaszeniu auta nigdy nie slysze zeby jakikolwiek wentylator chodzil lub cos sie tam chlodzilo ale wyczytalem tez ze to moze byc uszelka pod glowica przez to moze byc az tak zalany silnik od dolu?
  • #4 21356599
    Zaz13
    Poziom 29  
    Ocena: 260
    Zacznij od sprawdzenia czy wiatrak dziala
REKLAMA