logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Passat B5 2001 - Bagażnik nie otwiera się, problem z zamkiem i elektroniką

AdamBuda 21 Gru 2024 21:34 231 1
REKLAMA
  • #1 21357947
    AdamBuda
    Poziom 1  
    Witam!

Mam problem z moim vw passatem b5 2001r. sedan, przestał mi się otwierać bagażnik, zamek na klucz jest tak zastany że nie ma szans na otwieranie go w taki sposób, przycisk otwierający bagażnik nie działa lecz słychać chodzący silniczek, z pilota również nie da się otworzyć bagażnika lecz gdy naciska się przycisk na klapie to zaczynają się świecić zegary i podświetlenie na radiu itp. udało mi się zdjąć tapicerkę i dostać do całej elektroniki, gdy odłączyłem jedną z wtyczek(prawdopodobnie od przycisku na klapie) bagażnik otwiera się z pilota. Nie wiem gdzie jest usterka i co jak już wymieniać, proszę o pomoc
    AI: Czy w ostatnim czasie były wykonywane jakieś naprawy lub modyfikacje w samochodzie, które mogłyby mieć wpływ na działanie zamka bagażnika?
    Jednego dnia auto przestało odpowiadać na pilota, i trzeba było otworzyć auto kluczem
    AI: Czy zauważyłeś jakiekolwiek uszkodzenia lub korozję na przewodach i złączach związanych z elektroniką bagażnika?
    nie
  • REKLAMA
  • #2 21357995
    Anonimeek
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Może zwarcie elektroniki od pogody, jest teraz bardziej wilgotne.
REKLAMA