logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Whirlpool WMD4001 X czy można zamienić kondensator 1000 µF na 2000 µF?

wronieckigrzegorz 22 Gru 2024 12:41 195 5
REKLAMA
  • #1 21358572
    wronieckigrzegorz
    Poziom 3  
    Witam, mam pytanie.
    Właśnie padła mi lodówka Whirlpool side by side WMD 4001 X, tzn lodówka przestała działać a zamrażarki działają normalnie.
    Mieszkam w Szwecji i mam problem na szybko kupić tranzystor tylko przez internet. A więc mam pytanie czy mogę zamienić kondensator o większej pojemności. Uszkodzony jest o pojemności 1000 a mam o pojemności 2000?
    AI: Jaki jest dokładny model lodówki Whirlpool, o której mowa?
    WMD 4001 X.
    AI: Dlaczego podejrzewasz, że kondensator jest przyczyną problemu? Czy został on zdiagnozowany jako uszkodzony?
    Tak. Kondensator jest od jednej strony nadmuchany, są to oznaki uszkodzenia.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21358687
    wronieckigrzegorz
    Poziom 3  
    >>21358593 Kondensator jest w panelu sterowania. Wiem, że powinien być dokładnie taki sam, ale - obecnie lodówka nie działa, a ja mam sytuację podbramkową. Jak będę miał odpowiedni, to zmienię od razu, ale na już teraz mam tylko taki zbliżony.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 21358765
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3667
    wronieckigrzegorz napisał:
    Jak będę miał odpowiedni, to zmienię od razu, ale na już teraz mam tylko taki zbliżony.
    On nie jest zbliżony, tylko dwa razy większy. Ale jeśli masz dwie sztuki 2000 uF, to połącz je szeregowo - wówczas wyjdzie 1000 uF.
  • #6 21358828
    wronieckigrzegorz
    Poziom 3  
    Dzięki za odpowiedź. Znalazłem w radiu taki sam, ale po wymianie lodówka i tak niestety nie ruszyła. Więc chyba pozostaje silnik lodówki prawdopodobnie pozostał.
REKLAMA