logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Yamaha RX-V4A - zrywanie połączenia Bluetooth przy braku muzyki

Szwigi 28 Gru 2024 19:21 864 8
REKLAMA
  • #1 21366122
    Szwigi
    Poziom 7  
    Amplituner Yamaha RX-V4A nawiązuje połączenie Bluetooth poprawnie, natomiast jak tylko muzyka cichnie, połączenie Bluetooth jest natychmiast zrywane (ewentualnie po połączeniu z urządzeniem brak odtwarzania muzyki przez kilka sekund również rozłącza). Firmware aktualny. Jest to na tyle drażniące, że po zatrzymaniu jednej piosenki, podczas poszukiwania kolejnej połączenie już się kończy i nie jestem w stanie zdiagnozować, w czym problem.
    AI: Z jakim urządzeniem łączysz amplituner Yamaha RX-V4A przez Bluetooth? Czy jest to smartfon, tablet, czy inne urządzenie?
    Testowane na 4 smartfonach - 3 Androidy i 1 iPhone.
    AI: Czy problem z rozłączaniem Bluetooth występuje z różnymi urządzeniami, czy tylko z jednym konkretnym?
    Wszystkie jak dotąd podłączane urządzenia mają ten problem.
  • REKLAMA
  • #2 21366636
    Elektromonterek
    Poziom 26  
    Ocena: 128
    Reset robiony? Może jakieś ustawienie ECO jest w opcjach. Próbowane przy odłączonym TV? Chodzi o kabel hdmi i sterowanie. Nie miałem tego modelu jeszcze na stole, może po prostu tak ma, bo im dalej w las tym coraz więcej baboli softowych robią.
  • REKLAMA
  • #3 21406583
    Szwigi
    Poziom 7  
    Resetu nie robiłem, generalnie problem się zaczął po podłączeniu do MusicCastu. W amplitunerze jest funkcja eko, ale jest wyłączona. Odłączenie kabla od TV nie pomogło. A resetu do ustawień fabrycznych nie znalazłem.
  • REKLAMA
  • #4 21406652
    Elektromonterek
    Poziom 26  
    A z Google wiesz jak korzystać? Bo tyle wystarczy żeby reset tego modelu ogarnąć. Czy mam wkleić coś w stylu "let me google that for you"?
  • #5 21406659
    Szwigi
    Poziom 7  
    Myślę, że podziękuję za ten wielce wartościowy wpis, gratuluję połechtanie zdecydowanie zaniżonego (w głowie) ego i życzę miłego, zimowego wieczoru :).
  • REKLAMA
  • #6 21406668
    Elektromonterek
    Poziom 26  
    Jestem jedynym który zainteresował się twoim postem, ale już oczekiwanie, że ktoś za ciebie napisze w google "amplituner yamaha rx-v4a reset" i poda na tacy link do 1 wyniku, to czyste lenistwo i ignorancja. Jak można określić takiego osobnika? Pomyśl czasami zanim zaczniesz komuś coś wytykać.
  • #7 21406679
    Szwigi
    Poziom 7  
    Chyba muszę spróbować z innej beczki, bo chyba się nie rozumiemy :)
    Bardzo się cieszę, że zainteresowałeś się tym tematem, ale nie do końca rozumiem, po co się próbujesz wyżywać :D
    Czy to jakaś forma odreagowania po byciu poniżanym przez cały dzień?
    Zapytam z czystej ciekawości:
    Czy zrobienie resetu fabrycznego ma spowodować jakieś nie wiadomo jakie cuda?
    Załóżmy, że odszukam w instrukcji opcję, która mnie z oczywistych przyczyn nie interesowała. Wykonam RESET ;)
    Następnie ponownie wykonam dwie TE SAME procedury (co poprzednio) -
    tuning głośników za pomocą dołączonego mikrofonu;
    dodanie amplitunera do MusicCast.
    Czy wtedy NAGLE w Twoim mniemaniu zadzieją się CUDA i jakimś magicznym sposobem amplituner zacznie zupełnie inaczej pracować?
    Pozdrawiam cieplutko ;)
  • #8 21406713
    Elektromonterek
    Poziom 26  
    Skoro wszystko wiesz, to co tu robisz?
  • #9 21406726
    Szwigi
    Poziom 7  
    W sumie masz rację. Jesteś tu jedyną osobą, która zainteresowała się tematem i uporczywie trzyma się cudotwórczego resetu.
    Muszę jednak przyznać, że ta rozmowa "na poziomie xd" pozwoliła mi stwierdzić, że warto zagłębić się w to, jak działa aplikacja MusicCast i jaki ma wpływ na amplituner.
    Dzięki.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z amplitunerem Yamaha RX-V4A, który poprawnie nawiązuje połączenie Bluetooth, ale zrywa je, gdy muzyka cichnie lub po kilku sekundach braku odtwarzania. Problem występuje na różnych urządzeniach (3 Androidy i 1 iPhone). Użytkownik nie znalazł opcji resetu do ustawień fabrycznych, a problem zaczął się po podłączeniu do aplikacji MusicCast. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie ustawień, w tym opcji ECO oraz wykonanie resetu, jednak użytkownik jest sceptyczny co do skuteczności tych działań.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA