logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JBL 510BT - brak połączenia i ładowania, dioda gaśnie podczas ładowania po sekundzie. Co robić?

iwanskizapasowe07 29 Gru 2024 12:30 978 0
REKLAMA
  • #1 21367056
    iwanskizapasowe07
    Poziom 1  
    Cześć.
    Pewnego razu, jak stałem na peronie słuchawki JBL 510bt przestały grać. Na telefonie były połączone, ale muzyka nie grała. Po tym, rozłączyłem je i chciałem się z nimi połączyć ponownie, lecz już się nie połączyły. Przez jeszcze jakiś czas dało je się włączyć, lecz nie działały. Po tym, już ich włączyć nie mogłem, a przy próbie ładowania, czerwona dioda zaświecała się na jakieś 3 sekundy i gasła. Przeleżały dłuższy czas w szafie i postanowiłem je znowu sprawdzić z racji że mam już sprzęt. Noi zrobiłem tak. Rozebrałem je, podłączyłem i z diodą to samo. Poszukałem po internecie i znalazłem informację żeby zrestartować elektronikę wypinając baterie i po tym, dioda świeci się teraz sekundę i przestaje. Bateria napięcie trzyma, bo na ścieżce BT+ mam 3.22V, więc to raczej nie to, a przycisk od włączania nie reaguje wogole. Jakieś pomysły, porady, cokolwiek?
    AI: Ile lat mają te słuchawki i czy wcześniej występowały z nimi jakieś problemy?
    Mają 2, max 3 lata. Problemy nie występowały.
    AI: Jakiego typu ładowarki i kabla używasz do ładowania słuchawek? Czy próbowałeś użyć innego zestawu?
    Używam kostki od JBL charge 3 i kabla Samsunga USB C - USB A, napewno działa no ładuje tym telefon. Próbowałem użyć innego zestawu
  • REKLAMA
REKLAMA