logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] JBL 500 BT nie ładują się lub nie działają

Szmisiek 10 Mar 2020 22:34 31305 6
REKLAMA
  • #1 18523346
    Szmisiek
    Poziom 11  
    Dzień dobry.
    Mam problem ze słuchawkami JBL 500 BT. Po podłączeniu ładowania, dioda ładowania świeci przez około 4 sekundy po czym zaczyna migać ze znacznie zmniejszoną jasnością. Słuchawki nie dają się włączyć. nie wiem, czy problem jest z ładowaniem i są rozładowane czy są naładowane i stąd to ewentualnie miganie a zepsuły się po prostu i dlatego nie chcą się włączyć.
    Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.
    PS. Słuchawki nówki, tylko że wygrana w konkursie, nie mam gwarancji :(
  • REKLAMA
  • #2 18524395
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2821
    Zgłoś organizatorowi konkursu, gwarancja zawsze jest.
    Ewentualnie zgłoś się do supportu JBL Polska.
  • REKLAMA
  • #3 19071753
    Virus19
    Poziom 16  
    Ocena: 22
    Coś? Ktoś? Bo mam ten sam problem, wymiana baterii nie pomogła.
  • REKLAMA
  • #4 19791567
    zajbelk
    Poziom 2  
    Ocena: 8
    Piszę,bo właśnie rozwiązałem ten problem.W internecie nie ma żadnej wzmianki na ten temat- ale Polak potrafi! Okazuje się, że jest to wynikiem uszkodzenia przewodu między słuchawkami.W drugiej jest Aku,dlatego jego wymiana( bo jest sprawny) nie pomaga.Padła jedna żyła od zasilania i to cały cymes.Trzeba wymienić przewód lub dolutować dodatkową żyłę.
  • REKLAMA
  • #5 19823869
    Virus19
    Poziom 16  
    Ocena: 22
    Faktycznie, u mnie przerwa jest na "żółtym" na jaki przewód wymieniłeś?
  • #6 19824093
    zajbelk
    Poziom 2  
    Ocena: 8
    Ja poszedłem po najmniejszej lini oporu,dolutowałem jedną żyłę wyprutą z kabla od nieczynnej ładowarki,wprowadziłem w kanaliki kablowe słuchawek obok istniejącego kabla( z odpowiednim luzem do ruchu i regulacji) przykleiłem na kropelkę w kanalikach i na pałąku....no i działają.nie jest to zbyt finezyjne rozwiązanie,ale lepsze to niż wyrzucić je po ponad 2 latach do kosza.Działają- i to się liczy.Następnym razem pochylę się nad tematem bardziej i poszukam odpowiedniego przewodu do całkowitej wymiany :)
  • #7 21477195
    Szmisiek
    Poziom 11  
    Napisałem producentowi, nie podjął się naprawy, wymienił na nowe XD.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Słuchawki JBL 500 BT nie ładują się prawidłowo – dioda ładowania świeci krótko, a następnie miga z niską jasnością, a urządzenie nie włącza się. Problem nie wynika z baterii, której wymiana nie przyniosła efektu. Przyczyną jest uszkodzenie przewodu zasilającego między słuchawkami, gdzie jedna żyła uległa przerwaniu. Rozwiązaniem jest wymiana przewodu lub dolutowanie dodatkowej żyły, co przywraca funkcjonalność słuchawek. Producent w przypadku zgłoszenia problemu może wymienić urządzenie na nowe.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA